Stockholmsveckan

2014



Gårdagen rullade på lika smidigt som alltid. Hällregnet tvingade oss att flytta in infomötet till restaurangen, vilket var både varmt, torrt och mysigt. Denna vecka har Emil redan blivit utsed till drömponnyn, en enhörning untan horn. Kaninhinderna har blivit invigda av Junior Camp tillsammans med ungdomsledaren Elsa som kommer att lägga upp en presentation om sig själv vilken dag som helst. En liten förhandspeek är att Elsa kommer från Stockholm, vilket gör att alla veckans ungdomsledare är stockholmare. Stockholmsveckan i Skyrup!Här ser vi en modig Elsa som riskerar sitt dyrbara liv för att fylla på mat åt fåglarna. Elsa är vår förste-fågelskötare!
God morgon hälsar Hiacynta från stohagen!
Junior Camp klappar om sina ponnyer efter dagens ridpass för vår fantastiska tränare.
Lille Mumbai undersöker allt medan mamma förbättrar sin gräsmage.
 
//Madde
 


Äntligen är den här!

2014



 
 
 
Livet i Skyrup del 2, ENJOY!


Mulan

2014



Nu har jag landat hemma i ett par timmar och jag måste säga att det känns lite märkligt. Dagen efter skolavslutningen begav jag mig mot Narnia och sen har stället helt utan civilisation varit där jag bott. Sommarlov, vad är det liksom? Nu sitter jag här och funderar lite över vad normala människor gör en sommarlovsdag som denna när vädret är trist och ens kära mamma är snäll nog att ta hand om ens häst. Jag har fortfarande inte kommit fram till något vettigt svar, men jag har kommit fram till vad jag tänker göra i alla fall. Jag ska titta på Mulan! Det var många år sen och jag kommer inte ihåg sådär jättemycket, men efter två veckor med Team AW kan jag säga att jag är mycket taggad på att återigen få ta del av dess handling, speciellt en viss scen... Mer än så säger jag inte, men ni kan förvänta er spännande uppdatering från vår sida ikväll!
 
Utöver det så vill jag säga tack för den här gången Skyrup, Anna, övriga ungdomsledare och elever!
 
// Lovisa 


V.26 säger hej då..

2014



Jag tycker alltid att lördagar är lika sorgliga. Att se eleverna lasta sina hästar, sätta sig i bilen och åka hemåt. Gården ekar seriöst tomt när alla lämnar.. Världens bästa V.26 lämnar med många skratt och en fantastisk vecka bakom sig (för oss ledare iaf, hoppas att eleverna har lika positiv syn som vi har, haha!). Gänget som var här för tredje året i rad nu, som jag lärde känna när jag själv var helt ny i jobbvärlden i Skyrup (och fantastiskt okunnig om man jämför med nu), och som jag idag har lyckats få följa tre år i rad. Lägg ihop dessa människor med ett helt nytt gäng individer som alla är störtsköna och passar som handen i handsken in i gänget. Det kan ju inte bli annat än en toppenvecka! Usch vad känslosam jag blir.. Men det beror bara på en sak kära vänner.

Denna vecka var min sista vecka i Skyrup i sommar. Jag vet att sommaren nyss börjat, men i år blev det så. Ett nytt jobb väntar på mig på måndag, så nya äventyr ska man nu ge sig ut på. Det är verkligen med skräckblandad förtjusning som man lämnar gården imorgon bitti, shit, man älskar ju ändå Skyrup och allt vad Skyrup innebär. Kommer särskilt sakna alla fantastiska kollegor som man nu lämnar, men jag vet att Team AW aldrig dör ut, vi fördes liksom samman i en neutral miljö och hittade varandra direkt. Även om namnet AW har utgått så är det det vi alltid kommer att vara; Team AW, soulmates i landet Narnia, där verkligen ALLT kan hända!

Från och med imorgon ska jag alltså få prova på en riktig sommar.. Den som kompisarna alltid pratat om, med sol, bad, strandkvällar och mys på lilla torg i Malmö. Den världen har jag aldrig riktigt förstått, när folk börjar prata om det så ser jag mest ut som ett frågetecken och svarar: va? För sommaren innebär ju att jaga Hamilton över gårdsplanen, att uppfostra ponnyer, ha grillkväll i hällregn vid finjasjön och så mycket kaos att ingen ens kan föreställa sig. DET är sommar för mig. Det känns konstigt att nu ge sig på något annat, något nytt helt okänt liv! Men någongång måste man väl.

Dock säger jag inte hej då imorgon, utan på återseende, för jag hoppas innerligt att jag hinner med Skyrup någon vecka nästa sommar. Det är ju verkligen 'The place to be'!

/Sabina





Livet i Skyrup vecka 26

2014



 


Sista dagen i Skyrup

2014



Pay and Jump är det som gäller idag och jag tror allt att några av ryttarna är lite nervösa medans andra går runt med hur mycket is i magen som helst. I vilket fall ska det bli roligt att se rundorna efter en veckas intensiv träning och jag vill önska alla elever lycka till!
 
Efter det då? Ja, gården töms och den vanliga tomma känslan infinner väl sig antar jag. Själv lämnar jag ju gården imorgon efter mina två jobbveckor och jag skulle väl ljuga om jag sa att jag inte hörde min egen säng ropa på mig hela vägen hit nerifrån Höllviken. Nu blir det två veckor hemma som lär spenderas uteslutande på stranden, hos min egen lilla ponny och såklart på Falsterbo Horse Show. Vi kommer att ha en monter där så kom förbi och säg hej! Sen är jag tillbaka här i Skyrup till vecka 29, ses då!
 
Förra årets fyrhjulinglycka
 
// Lovisa
 


Artistleken på liv och död

2014



Denna dagen känns mest som en nedräkning inför kvällens aktivitet; vi ungdomsledare ska återigen bevisa att vi är titeln som obesegrade mästare i artistleken värda. Vi är taggade till tusen, och jag (JAG av alla människor) övervägde seriöst att inte prata alls innan dess för att spara på min röst. Jag har nämligen ungefär lika mycket röst kvar som alla andra här, det vill säga cirka 15 procent. Artistleken är dock på liv och död och om jag så inte kommer kunna prata på två veckor så är det värt det. Nu kör vi helt enkelt!
 
Imorgon åker sorgligt nog denna veckans elever hem, men istället får vi ta emot ett gäng nya ungdomsledare i stugan. För att fira detta så tänkte vi bege oss in till storstaden hässlehåla även denna vecka. Nu står dock inte donken på schemat (även om det inte skulle förvåna mig om vi hamnar där för middag) utan vi tänkte göra som normala och civiliserade människor och gå på bio. Vilken film vi ska se är ännu oklart, men att det blir mysigt tvivlar jag inte på!
 
// Lovisa


Veckans: pannband

2014



Veckans dösnygga (Lovisa och jag fnittrar, sämst humor) pannband går till ponnyn Morepark Mervyn. Med motiveringen ingenting blingar bättre än ett snyggt band av döskallar!
 
//Madde
 


Äventyren avlöser varandra

2014



1. Sabina och jag ligger och drar oss i sängarna och jag kikar ut genom fönstret för att bestämma mig för shorts eller mjukisar. Helt plötsligt står det en häst framför hingsthagen fridfullt betande. Inget konstigt med det, tänkte jag tills att jag insåg a) ingen människa i sikte b) det är ingen av våra hästar c) hur kom den lös? och d) någon måste fånga den! Innan jag hunnit avsluta meningen om att Sabina (som var påklädd) måste ut och fånga en häst kommer Lovisa springandes med grimma och grimskaft från tävlingsstallet. Tyvärr hade hästen andra planer och valde att ge Lovisa ett joggingpass kl6.45 på morgonen. På bilden ser vi en morgonpigg häst och en morgontrött ungdomsledare + en tuff brud till höger.
2. Mitt från ingenstans frågar kommer ett nödrop om att vi behöver knipsa upp ett lås. Ronny förklarar att vi ska använda oss utav bågsågen. Sagt och gjort. Efter mycket slit på min lediga förmiddag lyckades vi såga metall och rädda de inlåsta nycklarna. På bilden ser vi trofén (söndersågat lås) och bilden är så skev att skåpen till vänster ser ut att vara bästa kompisar med lutande tornet i Pisa.
 
//Madde


B som i bad

2014



Igår red Camp A iväg till Finjasjön med mig och Hyacinta i täten. Alla ponnyer var taggade till tusen, men det var nog ändå de två skimmelherrarna som visade flest partytricks. Väl i vattnet simmade både hästarna och ryttarna (något ofrivilligt efter ett glatt glädjeskutt i vattnet). Hemvägen innehöll både flugor och fullt ös. Trots det tog vi oss hem helskinnade och med ett brett leende på läpparna.
Hanna var en av de ryttare som fick smaka strandsand :D
Likaså Pungis ryttare Matilda som gömmer sig bakom Johanna och hennes racerponny. Till vänster har vi de två långbenta Bianca (som inte tittar på TV) och C.
 
//Madde
För videos håll utkik på instagram (@Livetiskyrup) eller facebook (Skyrup Country Club).
 


Min tur att presentera mig.

2014



Tänkte att det var dags att berätta för er vem jag är. Det är jag som är Vq – tjejen med smeknamnet utan förklaring. Egentligen heter jag Viktoria men det är sällan det namnet uttalas i Skyrup. Jag är den ungdomsledaren som alltid har varit minst, trots att jag är 18 år, numera (äntligen) har körkort och har jobbat i Skyrup i fyra år kommer jag att förbli minst. När jag inte hänger i Skyrup bor jag i Stockholm och pluggar samhällslinjen på gymnasiet. 
Jag och Evelina förra sommaren under en intressant filminspelning för Hovdala.

Innan jag blev ungdomsledare på Skyrup Country Club var jag en elev precis som ni och hyrde senare en ponny av Anna, den bästa såklart, Detleffe. Som ni kanske förstår är hon en av mina ögonstenar på gården. Efter Detleffe red jag en storhäst hemma på Ryttis i Stockholm som jag utbildade och tävlade i hoppning.
För att beskriva mig kortfattat kan vi säga att jag är lång, blond, glad, social, barnslig och älskar all form av mat. Ett bevis på det är att jag alltid äter mest av alla vid måltiderna under lägerveckorna och ofta hänger i kiosken. Jag är även bäst på att trilla av speciellt stillastående.
Hyacinta en av våra lägerhästar våren 2012
 
I sommar kommer jag finnas på gården under fyra veckor där den första veckan är v.27! Träffar ni mig inte i Skyrup på söndag kommer jag stå i vår monter under faltserboveckan. Kom och säg hej!
Ses på söndag!
Pussar och kramar Vq


Eleverna bjuder på ett gott skratt

2014



Susanna har under dessa två veckorna fått några roliga kommentarer när hon diskuterat ridpassen med eleverna. Listan skulle kunna göras lång, men jag tror nog att dessa två är hennes favoriter:

* Nej men titta vad han bockar! Titta på hans öron!
 
Eleven hävdade då att hon såg på hästens öron när han skulle bocka
 
* Men hur är min rygg- och rumpposition egentligen?
 
Alltid lärorikt att se sig själv på film...
 
 
Kanske är det bara vi i Skyrup som är lite trötta, men dessa kommentarer har både vi och eleverna som uttalat dem skrattat gott åt!
 
 
// Lovisa


Division 1 hoppning med kaninhinder

2014



Smidig som jag är så har jag lyckats dra på mig en förkylning och därför fick ledarstugan agera sjukstuga under min lediga förmiddag denna veckan. Jag sov länge, gick upp och åt frukost, bara för att gå och lägga mig under täcket igen. Hur mysigt som helst, men nu är jag mycket piggare och en kväll vid sjön med båda lägren låter mer än lockande! Det blir pastasallad, beachvolleyboll och bad. Vem säger nej till det liksom? Men innan dess blir det derbyträning för Camp A och studs och serier för Junior Camp.
 
Igår kväll var det full hopptävling nere på ridbanan, dit kaninhinderna dagen i ära flyttats. SuperMadde organiserade en full div 1 hoppning med såväl förstklassig framhoppning som speaker. Tjoandet och hejaropen hördes tydligt hela vägen upp till stallen där jag och Sabina höll på att fixa inför kvällen. Uppenbarligen var innehållet på prisbordet som ställts fram i viptältet lockande!
 
Jag vill dessutom passa på att berätta för er hur ond diskmaskinen är. Inte nog med att den i förrgår bråkade som bara den innan den till slut gick med på att starta, den snackade även ihop sig med mina hörlurar och planerade ett mordförsök på min kära telefon. I två år har jag lyckats hålla den sprickfri, men jag klarade inte diskmaskinen och hörlurarnas gemensamma krafter så i förrgår blev den svårt misshandlad vilket resulterade i sprickor upp över öronen, precis som på mig själv som av någon anledning lyckats bränna mig i solen på just öronen.
 
Eftersom att jag sitter vid datorn på kontoret (fick frispel på snigelinternet i mobilen) kan jag tyvärr inte bjuda på några nya och fräscha bilder, men denna bilden på allas våran Evelina är väl alltid trevlig! Kanske ska börja matcha håret med jackan?
 
// Lovisa
 


Alla typer av väder idag

2014



Imorse vaknade vi ungdomsledare upp med solen som sken in genom fönstret. Inget prat i sömnen och alla tre hade sovit som stockar under natten. IPhones väder-app hade lovat regn idag och Camp A klädde på sig långärmat inför första ridpasset för Douglas Lindelöw. Tyvärr så har tjejerna inte lärt sig att man bara kan lita på yr.no vilket resulterade i att ridpasset blev ordentligt svettigt.
Fast man lär sig av sina misstag, gör om gör rätt! Tjejerna bytte istället om till kortärmat inför banhoppningen på eftermiddagen. Sicken otur för helt plötsligt öppnade himmlen sig och ner vräkte isklumpar som landade på hästarnas rumpor. Det haglade! Efter ett tag övergick det till ett stadigt regn och åska. Vi ungdomsledare väntade på att få ett sms från AW om att plocka in de fyrbenta älsklingarna, men så blev det inte.
 
Snart är det tacos som står på menyn och nu skiner solen igen. Förhoppningsvis så håller det sig i till kvällen då vi ska hoppa bana - utan häst. Vi får se ifall det är Junior Camp eller Camp A som tränat mest på att flyga över hinderna.
 
//Madde, kan tyvärr inte ladda upp några bilder för mitt internet tog slut imorse :( Istället får ni det som finns sparat på datorn.
 
Här har vi mig hoppandes för 2 år sedan :)
 


Badbilder!

2014





Sjön x2

2014



Efter en Hovdala-ritt var det gott att komma hem till Anders supergoda fiskgratäng! Känns bra att jag alltid nämner mat i mina inlägg men allt är ju såååå gott här! Men om vi ska prata om mer relevanta saker så kan jag berätta att Hovdala-ritten var supermysig och det var strålande sol trots det utlovade regnet. Kul att bli positivt överraskad någon gång! Väl nere vid sjön gick alla hästarna i vattnet, såväl våra som de privata, och ryttarna log från öra till öra när de plaskade runt i solskenet. Om någon timme bär det återigen av ner mot sjön för Junior Camp, fast denna gång utan hästar. Vi ska gå ner och bada och bara ha det mysigt tänkte vi. Men innan dess ska Douglas träningar följas in i minsta detalj från marken, för hur lärorikt är inte det liksom? Det är verkligen roligt att vi har en så duktig ryttare här! För så är det ju, att ju mer man lyssnar på kunniga personer, även om det inte direkt gäller en själv, desto mer kunskap kan man suga åt sig och själv få nytta av. Detta upptäckte några ambitiösa elever häromdagen när de hade en lång diskussion med Susanna där de ställde frågor och lyssnade aktivt. Verkligen roligt att de är så engagerade och intresserade! Susanna sitter på så mycket kunskap så jag är säker på att de lärde sig en väldig massa! Om en liten stund kommer bilder från dagens badande upp, men först ska jag bråka klart med mina mesiga stövlar som bestämde sig att ge upp hoppet om ett långt och lyckligt liv efter dagens Hovdala-ritt... Suck! // Lovisa

Bildbomb

2014



Här har vi dagens skörd av bilder. Alla tagna hos unghästarna som mer än gärna lägger sina stora huvuden ovanpå ens egna huvud. 




Mumbai nyper Lovisa i baken (bildbevis!)

// Madde


Veckans lycka: stallvantar

2014



Förra året gick vår gamla kollega Johanna Grant runt med ett par vantar i bakfickan när hon jobbade. I år följde jag Klants smarta tips och tog med mig ett par sköna stallvantar. De är så praktiska och används från morgon till kväll. 
Perfekta vid:
- leda i grimmskaft 
- lyfta vattenhinkar
- bära hö
You name it




// Madde

Tillbaka i sadeln

2014



Idag blev jag trött på livet som invalid, vilket innebar att jag tryckte ner mina fortfarande svullna fötter i ett par stövlar, sadlade jolly och tog ut henne på ridbanan. Allting gick superbra, och det var så skönt att sitta på hästryggen igen!! Längre än tre sekunder då då.. De enda kritiska momenten blev att sitta av, då jag glömde bort fötterna så fick en rejäl smäll som inte var super bekväm! Samt att dra av sig stövlarna.. Det var heller ingen super hit, he he!

Men jolly då, SHIT, vilken fin häst. Ärlig, trevlig och har stenkoll! Synd att man inte letar häst liksom, då hade jag velat köpa henne själv!

Resten av min lediga förmiddag har jag spenderat uppe på kontoret med att leta resor. Jag och Evelina har ju äntligen hittat en vecka som sammanstrålar, vilket gör resletande till en uppgift som tas på största allvar!

/Sabina


Det här med att sova...

2014



En sak som är mycket intressant här är kvällarna. Medans våra elever gärna ligger och pratar, tittar på film, skrattar oavbrutet eller till och med är ute och hoppar kaninhinder när det egentligen är läggdags går vi ungdomsledare runt och längtar efter våra sängar. Varför är inte de lika taggade på sömn som vi? Igår kväll lyckades vi dock nästan med ett rekord; vi var i säng kvart i elva utan kaninhinderhoppande elever. Score! Idag är vi pigga och glada vilket även eleverna verkar vara att döma av resultaten nere på banan. Alla är superduktiga och med våra fantastiska tränare Susanna och Stefan (eller S & S som Evelina kallade dem) i ledning kan det inte bli annat än bra! Ikväll kommer dansinstruktören Amanda tillbaka och ska få in rytmen i kroppen på även denna veckas elever. Detta är något vi verkligen ser fram emot, nästan lika mycket som pajen som serveras till kvällsmat. En toppendag väntar helt enkelt, bara att hoppas på att även det fina vädret håller i sig!
Hahahaha favorit i repris från en härlig jobbvecka förra året... // Lovisa

Soldansen

2014



Imorse vaknade man med en något deprimerad känsla. Regnet smattrade mot vår exotiska veranda och blåsten skakade fläderbuskarna! Det är då man börjar fundera på ett kontorsjobb! Att vara utomhus i 17 timmar känns sådär lockande i nuläget!

Dock måste vår Soldansen ha lyckats för lagom till första ridpasset blev det sol igen! Nu hoppas vi bara att det håller sig hela dagen! Vi gillar uppehåll i Skyrup!

Daisy poserar i sin nya krans under midsommarafton! 

/Sabina


En weekend + moms i skyrup

2014





Sitter på läktarn med junior camp och plågar katten. Susanna rockar ridbanan och jag har en uppsjö av bra övningar att ta med mig till Småland och mina hästar - det blir hardcore bomträning för Fiffi framöver. 

Bästa v.26 är här - till 90% fyllt av trogna kämpar som återvänder år efter år. Det hörs på ljudnivån; det var ingen tyst och stel första kvällsmiddag igår, snarare tvärt om. ;) nu ropar camp À mitt namn i kör och det är dags för mig att spendera dyrbar tid i deras sällskap. 

//lopplopp 




V. 26 inleds med skratt och tårta

2014



Som mina kära kollegor meddelat så är nu vecka 26 igång. Det är ett glatt gäng bestående av Jump Camp A och Junior Camp. "Mitt" läger är junior camp, och man kunde inte önska sig ett härligare gäng från första dagen! Superglada och framåt är precis vad de är, och det uppskattar vi! Igår kväll blev det Grand prix-hoppning på kaninhinderna och efter det tårta till kvällsfika. En rätt bra kväll med andra ord! Idag väntar, utöver två lärorika pass för Susanna, en teambuilding-övning och föreläsning för Tomas Hammar. Det ser vi fram emot!
// Lovisa

Äventyr i Skyrup

2014



Så fort jag klev av tåget igår kväll började äventyret i Skyrup. Oförskämt självsäkra tanter i centrum, flygande tofsar i bilen och galna ungdomsledare i Björka. 

Kommer ni ihåg Sissa? Självaste Sissa ärade oss med sin närvaro igår på gården. Idag pallrade hon sig hem igen och vi ungdomsledare tog emot v26s deltagare. En annan gäst som ännu ej har begett sig hemmåt är Evelina (Loppan). Just nu undersöker hon ifall hon är tillräckligt vig för att pussa sina fötter. 



Dagens stora äventyr ägde rum i unghästhagen där min kära mobil bestämde sig för att lämna jackfickan och checka läget på marken. Efter 10 minuter insåg jag att mobilen var spårlöst försvunnen i en enorm beteshage, fylld med högt gräs. Ett hopplöst försök att hitta mobilen i gräset ledde till att superhjältinnan Lovisa pallrade sig ner till hagen. Med X antal samtal till min mobil hörde vi ljuden av den i gräset. Exakt samtidigt som unghästarna hörde ljudet och spetsade öronen för att undersöka den nya "leksaken". Unghästarna hade ett försprång men Lovisa kastade sig fram och tänkte precis offra sin högra hand innan hon insåg att mobilen var inom räckhåll. Tack och lov var den helt oskadad efter en halvtimme med unghästarna! Tur det annars hade ni inte fått ta del av dagens äventyr. 


// Madde
God natt!


Från elevernas synpunkt

2014



Denna vecka kan ni följa träningen i Skyrup från elevernas synpunkt! Gå in och läs:

Carolinebagfeldt.se

Peace out!

/Sabina


V.26 har blåst igång

2014



V.26 har blåst igång, så nu är det bara att hålla i hatten. Det var massa glada elever som under dagen anlände till Skyrup både med och utan hästar. Under veckan som kommer så har vi jump camp A och junior camp, så veckans fantastiska tränare är Susanna Harjaluoma, Stefan Sjögren, Douglas Lindelöw och Mattias gårdlund! Vi kan ju inte konstatera annat än att denna vecka kommer bli grym!! 

/Sabina


Midsommarbuffé och jordgubbstårta

2014



Igår var det midsommar och det firade vi med midsommarbuffe, lekar och jordgubbstårta. Precis som det ska vara!


En slipad diamant ramlade ner i Skyrup

2014



Asså.. Jag hyllade Stefan tidigare idag, men jag måste ta mig tusan hylla Susanna också. Susanna är vår hustränare för camp C, och jag undrar lite; Vart sjutton hittade vi henne!?

Så genuint snäll, duktig, ärlig, hjälpsam och fantastisk tränare! Hur lyckades vi hitta henne till Skyrup liksom? BIG LIKE på Susanna och hennes fantastiska personlighet och sätt att vara; både mot elever och kollegor! Susanna, du var precis vad Skyrup behövde! :D

/Sabina


Midsommarfirande!

2014



Skyrup levererar sol, glada elever och byggande av kransar! Midsommar när det är som bäst! ❤️


Glad midsommar önskar Skyrup! ❤️

/Sabina


Stefan rockar ridbanan

2014



Jag förundras nästan varje dag över hur grym Stefan är som tränare! Man står på marken och bara inhalerar hans visdom och njuter av varje sekund! Eleverna jobbar på bra, antingen är de något trötta idag eller så skulle vi haft sitsträning hela kvällen igår! Hrrm, svårt att avgöra! Men vi håller oss nog till tröttheten!

Idag är det midsommar, och den firas som vanligt som Skyrup style! Buffé, tårta, lekar och midsommarstång! Vi har en riktigt mysig kväll framför oss, det gillas! 

/Sabina


Camp A vid finjasjön

2014



Imorse drog vi ner till finjasjön, och denna gång var det camp As tur! Att säga att hästarna uppförde sig exemplariskt skulle ha varit en STOR överdrift. Vi kan ju säga att det iaf var tre  stycken som fick känna på vattnet i dagens gråa väder, vart sjutton tog högsommaren vägen liksom..?

Något som vi också kan pinpointa är att två av de tre ramlade av med kläderna på! I vattnet.. Haha, de lärde sig snabbt att hemvägen skulle bli kall i blöta kläder! Fick låna ut min tjocktröja till de bättre behövande! 

Förutom ofrivilligt badande i sjön viftade favve på sina fina framben, precis som vanligt! Haha, han har samma show varje år så snart kan man den utantill!

I övrigt har jag fått rycka ut som brandkår idag. Vi har ju alla möjliga sorters ansvar på detta stället! Nu kan jag lägga till 112 på mitt CV, snyggt!

/ Sabina






Skam den som ger sig

2014



Efter lite gemensam överläggning bestämde vi oss för att byta ut Camp A's skrittur mot en uteritt till Hovdala, även Camp A elever vill ju bada med sina ponnys! Sagt och gjort, trots att vädrets makter valde att inte vara på vår sida fick vi ett par mysiga timmar på hästryggen. Alla elevernas ponnysar gick i vattnet (vissa mer, andra mindre) och efter en intensiv diskussion mellan mig och Chloé gick även hon i (duktig häst!!) och doppade tassarna. 

Eftermiddagen har bestått av derbyträning för Mattias Gårdlund för Camp A och studs och serier för Camp C. Eleverna på Camp A lös som solar när de fick galoppera genom vattendragen och hoppa banken, och ponnysarna visade minst lika mycket entusiasm för den inte så välbekanta träningsformen. Även Camp C's elever presterade på topp och de allra flesta slog sitt höjdrekord, kul! 






Vem har bäst balans?

2014



Idag är inte vädret det bästa men elevernas humör är ändå på topp. Camp C har hoppat derbyhinderna i förmiddags vilket uppskattades och ingen trillade av, camp A red ner till sjön och badade med Joanna i täten. Nu är det camp A's tur att hoppa derbyhinderna, vi får väll se om dem har lika bra balans och kan sitta kvar. ;) Moln, moln & moln..
//Carolina

Bildbomb!

2014



 
// Lovisa

Lärdomar V.25

2014



* Kommer man som gäst till Anna under lägerveckorna så åker man på lastbilscamping, dansträning och funktionärsarbete. Även om du är ett gäng killar på 12 år!

* Vi ungdomsledare hade nog lite solsting igår då vi tre stycken stod och inte reflekterade när en av privathästarna snällt kom ut skrittandes stallet. Utan ryttare. Utan grimma. Utan träns..!

* Cortess är nog den som är mest älskad denna vecka.. Vad hände?

* Kvällsfrukost var ett extremt passande ord igårkväll inför våran nattjour

* Vi är som mest oomtyckta när det gäller hagfrågan (detta är kanske en allmän lärdom dock..?)

* Ett hästhuvud är nog det läskigaste som har hänt denna veckan.. Enough said!
 
/Sabina


Nytt ord i ordlistan

2014



Vi har nu i Skyrup skapat ett nytt ord, ett helt fantastiskt ord som vi ska försöka få in i ordlistan!
Kvällsfika har blivit utbytt till kvällsfrukost! Skyrup style deluxe!

/Sabina


Update a la Lovisa

2014



Sabina och Anna hävdar att jag bara har en massa matematiska formler i huvudet hela tiden men jag tvivlar på det med tanke på att jag knappt kunde koka kaffe igår. Lägg märke till att jag skriver knappt, Stefan fick nämligen sitt kaffe och alla var nöjda och glada (framförallt jag för jag fick köra fyrhjulingen upp och ner till banan två gånger)!
 
Gårdagens kvällsaktivitet bestod av dans och jag måste säga att jag är mycket imponerad av eleverna som visade både stort engagemang och en grym taktkänsla. Jag hann tyvärr inte vara med men det var kanske lika bra det med tanke på min icke existerande taktkänsla och koordination... Amanda, som höll i dansen, kommer i alla fall tillbaka nästa vecka så då ska hon förhoppningsvis få tillfälle att handskas även med min klumpighet!
 
Idag har Camp C varit vid sjön och badat med hästarna. Alla gick i vattnet och vi hade till och med en elev som plumsade i! Camp A däremot drillas just nu på ridbanan av Douglas Lindelöw och alla hästarna ser mycket fina och fräscha ut! Senare står en springtur på schemat för camp C vilket jag verkligen ser fram emot, det ska bli skönt att ta på sig löparskorna och springa ner till sjön för att bada.
 
Nu efter lunch har jag diskuterat lite med Master som har haft en del egna åsikter men det var roligt, vi lämnade banan som kompisar efter en okej deal som passade båda. Är lite extra kär i honom, en D-ponny skimmel liksom... Någon som saknar sin egen ponny kanske hehe.
 
Vad mer? Eleverna äter frukt som galningar! Jag kan ju dock inte påstå att jag är helt oskyldig till att fruktfatet behöver fyllas på flera gånger om dagen, men vi ger tummen upp för det!
 
Nu känner jag att nivån på detta inlägget verkligen börjar dala så jag går väl och fyller på fruktfatet på nytt helt enkelt! Adios amigos!
 
 


Finjasjön

2014



Lite avramlingar och många glada miner. Det är kanske lite motsägelsefullt, men det är det som beskriver morgonens aktivitet! Både hästar och ryttare var taggade och badsugna i det varma vädret! Vissa hästar mer än andra, vilket som sagt resulterade i några avsittningar i vattnet. Men det var inga sura miner alls utan bara glada tillrop när ryttarna stupade med huvudet före ner i sjöns för dagen varma vatten!

Jag måste hylla V.25s elever.. Vilket härligt, glatt och engagerat gäng! Perfekt start på sommaren! De gör det väldigt lätt att vara lägerledare! :)

Elan och dekkina badar!

/Sabina


Livet som invalid

2014



Livet som invalid kan uppfattas som både skönt och frustrerande! De senaste dagarna har jag ju hoppat på kryckor, alternativt haltat fram runt gården och försökt hjälpa till på mitt sätt..

Det positiva med att vara invalid är att man får en personlig assistent. VQ har (snäll som hon är) fått ha den rollen de senaste dagarna, stackaren har fått släpa min packning över hela gården (och packat ihop den!) och bara vara lite allmänt service!

Men det negativa är helt klart inte värt VQ som personlig assistent..! Jag har fått krupp av att bara sitta och vara värdelös när alla andra jobbar. Jag har i princip suttit på en stol och pekat, dirigerat och gett order. Om man har en bitch varning? Oh ja! Tror inte att man är särskilt populär i Skyrup just nu, haha!

Dock har jag lyckats få ganska mycket kontorsarbete avklarat, vilket är skönt! Sitter då inlåst i Annas hus och varvar SCC arbete med att skriva ord på olika papper till Annas söner. Erik var så himla gullig häromdagen när han skulle bokstavera sitt namn; 'E' 'E' 'A' 'TAK'. Haha! Det krävs lite mer övning där ja!

Här får ni två invalidbilder på mina fötter! Haha!



/Sabina


Gästtränare 2014

2014



Detta året har vi fått den stora äran att ha Douglas Lindelöw här på Skyrup Country Club som gästtränare för Camp A! Douglas är en av de ryttare som deltar i OS-satsningen "Ride to Rio" och är även ett välkänt ansikte inom ridsporten. Ni har säkert sett honom i både Scandinavium och Globen.

I vilket fall rider i nuläget dagens andra grupp för Douglas, och det ser riktigt fint ut! Måste säga att jag är riktigt imponerad över Douglas öga för detaljer, här kommer eleverna inte undan med minsta lilla. 

Douglas och dagens första grupp:


//Joanna 

Underbara, utomordentliga unghästar

2014



Stallets mest sociala och kärleksfulla fyrbenta varelser måste ändå vara de fantastiska unghästarna som jag har kärat ner mig i totalt! Trots lite bitmärken här och var (bland annat min stortå och vår heliga hästpärm) kan man inte annat än smälta när man får sig en blöt kyss av Ibiza, som jag för övrigt funderar på att kidnappa med mig hem till Götet. Eller när Saint Tropez lägger sitt huvud på ens nacke.

Som ni säkert märker är lagom svag för dessa hästar, jag och Carolina hängde där hela morgonen i princip och mös, när vi sedan skulle gå ville dom väldigt gärna följa med:





//Joanna 


Morgon i Skyrup!

2014



Morgonen i Skyrup är i full gång! Joanna tog sig upp ur sängen med 5-stjärnigt betyg imorse, och alla är glada och nöjda efter en stor frukost! 

Själv sitter jag just nu barnvakt, vilket underlättar när 50 % fortfarande sover, haha! Jag ville mest titta in för att meddela att livetiskyrup numera finns på instagram! Så adda livetiskyrup för att vara först med informationen om vad som händer på Sveriges bästa träningsläger! 👍

/Sabina


Tomas Hammar och Riddar Galen

2014



Hallåååå!
Efter en toppendag igår är vi mer laddade än någonsin! Både vi ungdomsledare och eleverna är numera experter på hur vi ska tänka för att bäst förbereda oss mentalt inför träning och tävling efter Tomas grymma föreläsning. Alltid roligt att få lära sig nya saker som kan utveckla ridningen, såväl från marken och hästryggen som från våra egna huvuden.
 
Under dagen hängde jag hur mycket som helst med våra kära elever och jag måste ge dem en fet eloge! Så härliga, hjälpsamma, positiva och glada att man bara vill krama allihop. Kul kul! Idag blir det banhoppning nu på förmiddagen vilket vi alla ser fram emot, det kallas ju Jump Camp av en anledning liksom ;)
 
I övrigt har jag chillat med Erik och Axel. Vi kollade på Tintin på danska, lekte med bilar, läste Mamma Mu och så fick jag agera studsmatta/boxningspåse (säger man så haha?) när de ville leka riddar galen och Hulken. Spänning i vardagen med dessa söta charmtroll! Nu kickar vi igång dagen! 💪
 
/ Lovisa


Stor och liten

2014



Medan Lovisa hade team-building tillsammans med camp C och Carolina var ute och sprang med mina camp A elever så passade jag på att ta med Annas yngsta son Axel ut på en liten ridtur. Axel är tre år gammal och ponnyn är typ (nästan...) tre gånger så gammal. Sötaste ekipaget någonsin om jag får säga det själv, titta bara på dessa bilder:




//Joanna 


Fina ponnys och duktiga ryttare!

2014



Då var det eftermiddag och träningarna är igång igen efter lunch, maten var super god som vanligt. 
Sitter och kollar på Stefans träning för camp A, alla ponnys är super fina och ryttarna är jätte duktiga. 
 
Jag kanske också ska prestera mig själv lite, jag heter Carolina och är en av de nya ungdomsledarna för i år. Jag är även hästansvarig, om jag ska göra det kortfattat så innebär det att jag ska se till att hästarna mår bra. Jag är jätte glad att få jobba här med alla trevliga ungdomar och hästar.
Stämmingen är på topp och allt är super! 
 
 
 /Carolina
 


Stockholms eliten

2014





Nu har VQ flytt fältet och är påväg tillbaka till Sveriges huvudstad. Med sig har hon prinsessan Estelle som tänkte testa på storstadslivet under två veckors tid. Estelle kommer glida runt på Stureplan, bli allmänt snobbig, umgås med stekare och enbart dricka champagne. Hur ska vi kunna hantera henne när hon kommer tillbaka..? Som läromästare har hon ju en äkta stockholmare som säkert kan lära henne några bitchknep på vägen! 

/Sabina


Sol på himlen och laddade ledare

2014



Klockan är snart 11 här i Skyrup och eleverna har varit i full fart i flera timmar. Just nu rider andra gruppen i camp A sin första hopp/markarbetslektion för Stefan Sjögren, det ser riktigt fint ut! Veckan har startat på allra bästa sätt med toppväder, pigga och glada ungdomar och hästar, samt mycket välmatchade lägerhästar. 

Kanske dags att presentera mig själv lite, mitt namn är Joanna och jag är en av de nya ungdomsledarna för i år. Det är möjligt att några av er känner igen mig från bloggosfären sen tidigare, då jag är en av två som driver Sveriges största nyhetsblogg inom ridsport - ponnysanning.se. Jag är superglad att ha fått chansen att jobba här och jag är ser fram emot att lära känna alla fantastiska ungdomar och hästar. 





Några foton från helgen som passerat. Lilla Mumbai Soul är helt fantastiskt söt (trots att han gillar att smaka lite på en..) och unghästarna är så sociala att de gärna kommer och kramas lite när man hälsar på. 

Nu kan veckan starta, ungdomsledarna är taggade, tränarna är laddade, hästarna är i form, banorna är tipptopp och vädret är på vår sida (än så länge)!

//Joanna 


Godmorgon!

2014



Klockan har passerat sju och frukosten är i full gång. Första gänget är på väg ut i stallet för att göra i ordning sina hästar inför dagens första träning som innebär sits, position och inverkan. Efter gårdagens hästprovning har vi ett gäng nöjda elever och även ungdomsledare. Läget är på topp och vi är taggade helt enkelt! Ikväll kommer Tomas Hammar och föreläser för båda lägren vilket ska bli spännande! Även jag ser fram emot att lyssna på det hehe.  
 
Men nu får vi höras mer senare, tänderna ska borstas och vi ska dra igång på riktigt! 
 
// Lovisa


Hemkommen från Paradiset

2014



Precis som rubriken lyder är jag hemkommen från paradiset och har precis landat i soffan efter en fantastisk helg i Skyrup. Lina heter jag och är en av de nya ungdomsledarna för i år. Tidigare somrar har jag själv varit lägerdeltagare på Sveriges bästa ridläger och min debut var 2008 i lilla Vinslöv 2008 innan verksamheten flyttade till Skyrup. Kanske någon av er som också varit där? 
Minns hur nervös jag var hela bilresan upp för på den tiden var jag ganska rädd för lite busigare hästar och jag hade önskat en snäll häst. Jag hade supersnälla Bello som fortfarande är en favorit och en trogen lägerhäst som ni kommer kunna träffa under sommarens läger.
 
Jag tog sommarlov här förra veckan efter att ha gått klart tvåan på gumnasiet. Bosatt i Malmö i Skåne(bästa landskapet såklart då då Skyrup är hjärtat på Sveriges hästkarta ;) ). Helgen har bestått av underbara ledare och personal, både gamla välkända ansikten och några nya. Fina och fräscha hästar som är lika taggad som jag på att dra igång den bästa sommaren.
 
 
Här är en bild på mig och fina Cortess som blev en liten favorit under helgens vistelse.
 
Hoppas vi ses i sommar!
//Lina
 


Sommarens nya stjärnskott!

2014



Det är inte bara nya hästar som anländer till gården. Även nya fräscha ungdomsledare kommer rullandes till gården för att förgylla er lägervecka. Under internutbildningen fick vi lära känna 4 tuffa tjejer. Alla har tidigare varit elever/funktionärer i Skyrup och brinner för hästar och ungdomar. De blev snabbt varma i kläderna under helgen och kommer kunna leverera på topp under sommarens veckor.
Från vä t hö: Lina, My, Beauty, Carolina, Joanna och Cortess.
 
En personlig presentation om varje ledare kommer att dyka upp på bloggen inom kort. Spännande att se deras bloggdebut!
 
//Madde


Skyrups fotomodeller

2014



På våra Jump Camp C läger lånar de flesta deltagarna hästar från oss. Det finns hästar som faller alla i smaken, både stora och små. Här har vi några utav våra stjärnskott.
Emil. Den vackra lilla skimmeln som hoppar hus.
Beauty. Den som först kommer fram till en i hagen. Just nu har hon en härlig semester under sommaren.
Accora. Det finns nog ingen som älskar att bli lastad lika mycket som Accora!
Alma. Med rätt ryttare går hon genom eld och vatten.
Cholé. Skyrups egna uppfödning som är lika snäll som stor.
Dekkina. Fuxstoet som ser ut att sova i hagen, men på banan visar hon vad hon går för!
Cortess. Oavsett ifall det är bommar eller fasta hinder hoppar denna dam utan att blinka.
Dumbeldore. Trots namnet är han inte i samma ålderskategori som trollkarlen.  
Twilight. En smäcker ponny med karaktärsdags som liknar vår gamla kollega Johanna Grants Fiffi.
 
//Madde
 


"Boom" sa det och bomben är släppt

2014



Hej igen!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade här. Duktiga ambitiösa Sabina har blåst liv i bloggen efter vintern och här är mitt bidrag. 

Bör kanske presentera mig för nya läsare och för att fräscha upp gamla läsares minnen. Madde heter jag och har precis haft lyxfrukost i klackar, blivit plåtad i klänning, sprungit ett maratonlopp, sjungit och dansat på en lastbil, blivit dränkt i öl, fått gosedjur i present och lagt ner hela studiebidraget på en mössa. Jag har helt enkelt tagit studenten! Jobbade förra sommaren i Skyrup och nu är jag taggad till tusen för att ge järnet i sommar i Skåne. Bor gör jag i huvudstaden med stort S och tar mig till och från Skyrup med fjärrtåg (som jag sitter på just nu). 

Internutbildningen blev avklarad när bomben släpptes på gården (läs: deltagarna anlände) och i samma veva begav sig både jag och två av nytillskotten, Lina och My, hemåt. Kvar på anläggningen blev de tappra och starka Sabina, Lovisa, Vq och Carolina. För att inte glömma Joanna som åker Skåne runt för att hämta upp deltagare som kommit hit från när och fjärran. 

Dessa kommer bli vecka 25 ungdomsledare med undantag för Vq som försvinner iväg till Stockholm. 
Lägerveckan kunde inte ha börjat bättre med pigga och glada hästar samt ett strålande väder. Trots bus i hagen under natten för unghästarnas del  (tur att vi inte är kvällströtta) så är helheten fulländad för anläggningens första intryck. 

Det är med ett leende på läpparna som jag lämnar Skyrup idag - för jag vet att jag redan är tillbaka på lördag igen!

Här har vi mig och Skyrups sockertopp  (som gärna smakar ALLT)!

- Vissa märkte säkert att jag inte presenterade mig med ett utan mina många smeknamn som jag fick förra sommaren. Ett nytt är snart i rullning "Mads", men det lär bli fler. Som sagt: kärt barn har många namn. 

// Madde




Imorgon smäller det

2014



Woopwoop, imorgon smäller det! Sveriges bästa träningsläger på Sveland arena kickar igång med full fart, ca 50 elever somnar idag med ambitionen att imorgon ta sig till Skyrup. Om vi är laddade? Det kan ni ge er på!

Hästarna är trimmade, ungdomsledarna är slipade och gården har fått en total makeover. Det var till och med så att ungdomsledarna fick testa på Mattias Gårdlunds nya derbybana. Resultatet var underhållande iaf, vi kan ju iaf säga att det var hälften som behövde träna upp balansen med sitsträning i sommar.. Enough said liksom.

För övrigt är fölet inne och är söt i stallet. Han är ju så sjukt kaxig så det finns inte! Snacka om att han kommer att bli en handfull att rida in! Haha! 

Nu får vi nog planera klart inför imorgon, hehe! Nu kör vi! Let the showbegin!

/Sabina

 

VQ posar med finaste Chamonix! 👍
Jag vet att bildkvaliteten är bäst! 👌 


Fredagen den 13e

2014



Morgonen har passerat sen länge, och jag är återigen inne på sjukhuset i Hässleholm. Börjar bli riktig stammis här nu ju! Men tack och lov får jag nu åka tillbaka till gården, lite demolerad men vid gott mod ändå, tummen upp på det liksom! 

Under tiden har min personliga assistent (aka VQ) slavat i stallet under morgonen! Sadelkammaren är inne i en förbättrings/städnings-fas, så där har hon lite att slita med, stackaren. Som tur är kommer ju nästan hela nya Team AW idag för att stanna under helgen (Team AW 2.0), det kommer bli najs! Och underlätta arbetet.. Desto fler händer och fötter desto bättre! Min uppgift blir väl mest att dirigera och vara förbannad på att jag inte kan hjälpa till., hrrm..

Som sagt, fredagen den 13:e idag. Men jag hade min otursdag igår, så jag hoppas att jag slipper något oväntat idag! Kanske borde linda in VQ i bomull så att hon överlever dagen? Hrrm.. Det tål att fundera över faktiskt!

Vi hörs senare, tills vidare bjuder jag på en bild av sötaste Mumbai Soul! 5 veckor gammal! 

/Sabina




Provridning

2014



Idag har jag hämtat upp VQ inne i Hässleholm varav vi direkt körde till adseke (?) för att provrida nya hästar! Eller ja, VQ fick provrida! Jag satt snällt inne i bilen och följde deras ritter andlöst och som läget ser ut så har vi fyra nya hästar på ingång imorgon! Kul! :)

Våra egna hästar som är försvunna är även de lokaliserade, så nu har vi stenkoll! Eller ja.. Bättre koll än vanligt iaf, haha!

Min torsdagskväll är inte alls särskilt fascinerande.. Efter att ha dumpat VQ i Skyrup fortsatte jag in till Hässleholms akutmottagning. Vad jag gör där? Det kan ni få fundera på! Haha!

/Sabina


Up and rollin'

2014



Godmorgon världen! Eller ja, Skyrups världen kanske. Sommaren har nu kickat igång på allvar, och det vet ni ju vad det betyder? Skyrup fylls återigen med hästar och elever enda till bristningsgränsen för att alla arbeta mot att bli lite bättre ryttare (eller hästar(?)). På elevsidan är det dock lite tomt hittills, men igårkväll kom en stor hästleverans så jag får nöja mig med de sålänge. Förutom hästarna är här annars väldigt lugnt, det är i princip jag, Ronny, Anders och Jenny som far runt och försöker organisera och fixa. Lite hönsgård kan man nog kalla det, men bra blir det(!), så tillvägagångssättet spelar ju inte så stor roll då, hehe!

Asså på tal om bra? Årets hästmaterial = W-O-W! Hästarna känns fräscha, fulla med energi och nytillskotten lyser upp hagarna med sin egna glans. Förtillfället står alla och njuter i våra gräshagar, kan säga att de som anlände igårkväll nog var gladast på stället. Men den som var gladast var nog utan tvekan Alma, Alma som oftast inte tar ett steg för mycket i onödan satte av i fullt sken flera varv runt sommarhagen. Man hade ju utan tvekan kunnat stå och hänga vid stohagen i flera timmar igår, om tiden hade funnits vill säga!

Annars har morgonen idag innehållit full fart, jag har redan lyckats göra mig själv halvt invalid (eller, jag själv var kanske inte helt sanningsenligt) Och skapat lite allmänt kaos hör och var! Tur att VQ kommer i eftermiddag och håller mig sällskap (och ordnar till kaoset jag skapar, hehe) hon lär ju få ta över provridningen av våra nya hästar i eftermiddag iaf!

Nu landade Anna in på gården, så får väl försöka uppdatera mig om vad som händer och vad som ska göras! Lovar (nästan) mer uppdatering ikväll!

Nu är vi snart igång, Sveriges ledande träningsläger år 2014! Välkomna 😃

/Sabina