Den hemska grod-historian.

2014



Det var en mörk onsdagskväll och 3 ungdomsledare hade precis nattat alla barn på gården.
De begav sig mot deras stuga som låg lite avlägset i skogen, när två av ungdomsledarna kom fram till den lilla altanen utanför stugan så vände sig den ena om och sade: Det känns som att det är grodor överallt...
Den andra ungdomsledaren bara skrattade och sedan rann det ut i sanden.
Väl inne i stugan så satt ungdomsledaren (vi kallar henne Elsa) i sin säng och skulle vifta bort all smuts från sin madrass. PLÖTSLIGT hände det, det obeskrivliga, det där som bara händer i skräckfilmer, den där mardrömmen...
Eleverna hade lagt en mugg med 2 grodor i Elsas säng.
Elsa vänder sig om hastigt och kastar sig i Carolinas (den andra ungdomsledaren) famn. De sitter länge och skriker på golvet. Sedan kommer de på att golvet är en risk-zon och klättrar snabbt upp i våningsängen.
Då kommer Caisa (den tredje ungdomsledaren) och kollade under sängen, där satt den, GRODA 1.
Caisa kasta sig upp i sängen och nu var de alla i tryggmiljö, där uppe kunde grodorna inte komma åt dem.
Efter en lång disskusion så sprang Caisa och hämtade de skyldiga eleverna som skulle ta bort grodorna.
Men då hade redan modiga Elsa och fega Carro räddat Grodan från allt damm. Dock var det fortfarande en groda på frifot. Efter 3 timmars letande i blod, svett och tårar lyckades eleverna hitta groda 2.
Grodorna lever nu i det fria och ungdomsledarstugan är helt återställd. Ungdomsledarna är fortfarande lite chockade, men pratar med kurator varje timme.



Del 2: 20 saker bara ungdomsledare kan relatera till

2014



1. När du vaknar i god tid på morgonen och gör dig redo för att gå upp och du inser att det inte är din tur att ha frukost.
1
 
2. Vaddå sociala medier? Här i Skyrup får du bara svar ifall du heter AW eller har tur att det är dagen då jag är ledig.
1
 
3. "Jag vill ha en snäll ponny, som hoppar hus och har personlighet. Inte allt för lätt men inte heller en bråkstake. Ska var snäll på uteritter men samtidigt ha egen motor på banan. Helst stå på tyglen redan i hagen. För att inte glömma; en ponny. Tack!"
1
 
4. Skälet till varför vi skär upp tårtorna och inte eleverna.
1
 
5. De som inte har koll borde skaffa en sådan:
1
 
6. Till och med den här kaninen bäddar bättre än oss ledare. Vem har ens med sig egna lakan?
1
 
7. Vad vi ledare gjorde på nätterna när vi själva var elever:
1
 
...nu känner vi bara så här när elverna härjar efter 22.00:
 
8. När vi ser elever på långt håll som inte har knäppt hjälmen till hagen och vi inte orkar skrika
1
 
9. Vaddå bikinibränna? Bonnabränna är den enda äkta
fotbollstjejer
 
10. När eleverna säger att du är den bästa ledaren
 
11. När du ser dig i spelgen efter en vecka i Skyrup
 
12. När folk säger att startlistan är fel
 
13. När eleverna är både längre och äldre än en själv
 
14. När man blir tilldelad att ansvara för grönt kort och det är 14 personer som ska ta kortet
 
15. När ledarna får 5or på alla utvärderingar och hjärtan kluddrat i kanterna
The best
 
16. När någon råkat släppa Emil, Marcoolio, Cortesse, Katinka eller Hamilton utan grimma i hagen.
 
17. När duscharna fortfarande är rena på kvällen
 
18. När du får i uppgift att göra något utanför gården
 
19. När du tänkte att hästen är snäll och kommer inte springa iväg och det är precis vad den gör.
 
20. När du står och förklarar att detta är den perfekta hästen för just denna elev. "Kolla hur snäll hen är"
horse animated GIF
 
// Mads


Vad är det för dag idag, är det en vanlig dag? Nej, för det är Carros födelsedag!

2014



Idag var det vår alldeles egna Carro som fyllde år! Och för denna dagen hade vi stora planer som Carro snabbt saboterade genom att vid tolvslaget skrika ut i stugan att hon fyllde år, och så var dagens stora plan förstörd. Vi var så grymma och planerade att vi skulle låtsas att vi hade glömt bort att hon fyllde år och sedan köra en fet suprisefest för henne vid kvällsfikan, lite svårt att ignorera hennes glädjerop som hördes till andra sidan Finjasjön. Men vi körde på med det ändå och efter många om och men blev det lyckat, Carro fick sin lilla glutenfria bakelse och folie inslagna paket som ingen annan än hon hade tyckt varit roliga att få. Vi avslutade födelsedagskalaset med en liten gräddolycka, wups, var inte meningen. ;) 
 
Så firar vi födelsedagar i Skyrup, så ni som fyller år på sommaren kan skatta er lyckliga. 
 


Google: menade du team aw?

2014



Eftersom detta är veckan då ni ska få chansen att lära känna oss ledare lite extra kommer här ett nytt inlägg. Tidigare har ni fått ta del av våra innersta tankar och känslor, fulafiskar och vad vi faktiskt gör när vi jobbar.
 
För att spara er den tid och energi som krävs för att googla våra namn så har vi själva googlat varandra och detta är vad som dyker upp i flödet:
 
Evelina har en gång i tiden också startat dressyrtävlingar. En gång till och med barbacka! Därför är hon inte bara bra de två sekunderna man flyger i luften utan även ridningen mellan hinderna.
 
Sabina har lyckats hålla sig borta från nätet, eller beror det på att hon har ett -sson namn? Hur som helst hittar vi en bild på henne ifall vi lägger till "häst" i sökfältet efter hennes namn.
 
 
När vi googlar på Lovisa är det faktiskt bilder på Loppan som dyker upp blandat med bilder från flera utav Lovias många lyckade tävlingar. Dessa två har känt varandra sedan urminnestider och lär i framtiden sitta på en veranda i varsin gungstol och flabba om gamla minnen. "Kommer du ihåg russet som inte gillade dig?"
 
 
Om vi skriver in Caisas namn i sökfältet dyker det upp bilder med Caisa bakom kameran. Tydligen har hon fotograferat för Equipe. Hon är vår tungviktare när det kommer till fotografering.
 
 
Förutom bilder på Victoria´s Secret-modeller så hittar vi en på vår Carolina när hon hoppar ingen mindre än hennes Liten.
 
 
Vår egen TV-kändis Lina! The one who lived. "Blixten förföljer henne" som Sydnytt skrev.
 
Detta var del 1. 
 
//Mads


Vi tror vi vet vem fisken är

2014



Bara en vild chansning på vem det var efter lite research... ;) Karma min vän. 
//v.31
 


Uppdatering av yrkeslistan 2014

2014



Här kommer den utlovade uppdateringen av de yrken vi ungdomsledare är kapabla att utöva efter en sommar i Skyrup.
För att komma till inlägget med de ursprungliga yrkena klicka här!
 
 
-Bärplockare är något som vissa av oss kan relatera till på olika sätt. Antingen genom det bokstavliga (att gå och plocka vinbär, mums) eller det mindre bokstavliga.
-Bonde, då vi nu har påbörjat upplärningen how to drive a tractor. Första steget är att alla har lärt sig att det finns en växelspak med djur på (ej riktiga djur som vissa trodde). Innebörden av "snigelfart" fick en helt ny betydelse.
-Bamhärtare. Stackars små underlater som är dödssjuka ska inte behöva vänta på att veterinären kommer och tar slut på lidandet.
-Djurskötare (exlusive hästar). Ja, för närvarande har vi följande djur på gården: katter, marsvin, hundar, underlater, fiskar + alla vilda djur.
-Konditor. Även fast det inte är vi som bakar tårtorna varje vecka så bjuder vi på tårtor varje vecka.
-Födelsedagsfixare. Hipp hipp hurra!
-Väderflickor. Idag blir det åska, ni springer och räddar ingen när jag säger till. 1, 2, 3...
-Blomsterflickor. När sötaste Erik bestämmer sig för att charma oss ledare plockar han blommor dela ut till alla oss ledare i hopp om att vi ska sätta dem i håret. Ibland är livet orättvist och en viss Elsa blir utan blomma...
-Filmkritiker. En ny trend för denna sommar är att besöka Hässleholms bio varje lördagkväll. Vi blir lika häpnade över det billiga priset varje gång, vilket gör killarna i lucka glada. Kan ni tänka er att man får popcorn, läsk + biobiljett för priset av 1 biobiljett i Stockholm? Kan meddela att senaste filmen saknade handling och är inte en vi ser två gånger.
-Specilakostexperter. Varje vecka har vi gluten, laktos, veg och div allergier som vi måste ta hänsyn till. Efter en sommar vet vi precis vad de kan och inte kan äta.
-Godisförsäljare. Precis som tanten på Hogwartsexpressen kommer vi varje morgon rullandes med godisvagnen genom sovsalen och drar till oss folks blickar och plånböcker.
-Grodviskare. Vår egna VQ är nog ensam om att kunna skriva upp detta på sitt CV. Hon har den magiska förmågan att locka till sig grodor från när och fjärran. När vi börjar se de kvackande djuren förstår vi att VQ är på väg. Vågar någon elev utmana henne att pussa en groda i hopp om att den ska förvandlas till en prins? Ni har chansen nästa vecka.
-Måltavla. Förra året lade jag upp en bild på hur vi ungdomsledare vattnade elverna. I år har de hämnats och gav Madde en härlig dusch och spolade bort hennes mobil i 12 h. Även Lina och My har blvit attackerade efter en välförtjänt powernap.
-Telefonväxel. Om det inte är samtal från föräldrar så är det samtal från kommande högskola. Oftast är samtalen nödvändliga och då spelar det ingen roll hur mycket klockan är på dygnet. Däremot om samtalet är onödigt lägger vi på lika fort som Sabina stukade sina fötter.
-Leverantör. "Ett paket till Örjans räliga travare".
-Hästförsäljare. "Sjögrens hästar" har hamnat helt rätt tack vare oss.
 
Fortsättning följer...
 
//Mads


Kvällstanke, kvällsfika, kvällinlägg

2014



Ärligt talat, vem bloggar vi för?
Enligt kommentarerna: ungdomsledarna som inte hänger i Skyrup.
Enligt besökarna: trogna elever
Enligt den som skriver inlägget: världen
Enligt AW: viktiga personer
Enligt oss själva: för att hålla koll på veckodagarna
 
 
 
Så fort vi lämnar gården saknar vi den lika mycket varje gång. Vi vill ständigt veta vad som händer i Skyrup när vi själva inte har närvaro. Till exempel, hur lyckat blev kvällsaktiviteten eller försvarade ledarna vinsten i artistleken (ja, det är blodigt allvar för oss)? Därför är bloggen otroligt bra, och de flesta av oss har sommarlov nu och kikar därför in lika många gånger som vi blinkar.
Varför ni deltagare besöker bloggen vet jag inte riktigt. För att hålla koll på era älskade lägerhästar? Lyckas se er själva på bild? Läsa om favoritledarens galna upptåg med andra elever?
Världen läser helt klart bloggen för att den innehåller humor blandat med livets stora lärdomar. De viktiga personerna läser bara för att "hålla koll".
Denna blogg har många syften, men det största är att underhålla. (Tolka det som ni vill, underhålla bloggen eller underhålla läsarna).
 
Är det något speciellt ni vill läsa om? Något som ni kan hjälpa veckans ungdomsledare med att förmedla? 
Det finns inga dumma förslag - bara väldigt väldigt korkade <3
 
//Mads


20 saker bara du som jobbat som ungdomsledare kan relatera till

2014



1. Första dagen på jobbet
forsta dagen
 
2. Första gången du ska sätta ut hästar till camp c
12345
 
3. När en fråga om lägerhästarna dyker upp och du inte lärt dig att svara "se hemsidan"
servicestegen
 
4. När alla deltagarlistor, hästlistor, rumslistor är fixade och en oväntad elev dyker upp.
BOP
 
5. Hur man känner sig efter att ha genomför informationstalet för första gången.
nugget power
 
6. Hur man känner sig när kollegan försvann på toan under söndagen för "det är lugnt nu" och plötsligt rullar det in 2 enorma lastbilar, 4 enaxlade, 7 boggies och 15 personbilar.
pirat
 
7. När schemat skickas ut och du inser att din polare som du alltid har grymt bra flyt med ska jobba samma vecka.
highfive dt
 
8. När du hemma i ditt egna stall börjar kontrollera att all utrustning sitter rätt (på andras hästar), säger "det går bra" allt för ofta och saknar ledarstugan,
fel
 
9. Du får en helt annan känsla för renlighet. I ledarstugan efter 1 veckas kaos:
meh
 
...men när eleverna inte mockar efter sig:
mess
 
10. Det syns på kroppen att du har jobbat 1 vecka i Skyrup.
scars
 
11. Hur du hanterade stress första vecka i Skyrup.
stress
 
...och hur du hanterar stess nu:
comeatme
 
12. Hur bra du har blivit på att hålla dig när läget kräver 110% full närvaro.
1
 
13. Hur du känner dig inför din första vecka.
1
 
14. Hur du känner dig efter att ha blivit frågad att stanna ytterligare en vecka i sträck
1
 
15. Pinsamheten att inte känna igen tidigare lägerelever.
1
 
16. Hur du känner dig när du slipper den vanliga sysslorna och får stå och filma ridgrupperna.
1
 
17. Vad du är rädd för ska hända när gruppen inte håller sig till kanten på uteritten.
 
18. När man har förklarat under hela frukosten, lunchen och middagen dagen innan att derbyträningen blir kul och något sådant händer.
horse animated GIF
 
19. Hur man märker att ryttaren vill byta lägerhäst.
horse animated GIF
 
20. När unghästarna ska få besök av hovis
horse animated GIF
 
Hoppas att ni nu har tagit detta med en nypa salt.
 
//Mads


Nyttiga veckan

2014



I jakt på inspiration på bloggen hittade vi det otroligt underbart fina inlägget med fiskbilder på oss ungdomsledare. Jag lovar er, vi var lika chockade som er när vi fick se dem. Vem som la ut dem, ja, det vet inte vi heller...
Just nu riktar vi våra misstankar mot Carolina eftersom hon är den som jobbar just nu men inte fanns med på bild, det finns ett motiv. Hon sitter nöjd och glad brevid mig och småskrattar när jag anklagar henne för denna händelse.
 
Annars så, v.31 rullar men det ska inte vi göra när vi kommer hem. Nu kör vi nyttiga veckan dä vi har en strikt regel om att vi INTE får köpa något godis i kiosken. Men glass är tillåtet, och vi missbrukar det genom att äta alldeles för mycket glass. Och om någon av misstag lämnar sin godispåse på någon annans säng så går det också bra, synd om personen som glömde sin godispåse, tur för oss!
 
Ha det gött, och glöm inte att välja det grova brödet istället för det vita denna veckan ;)
//Caisa, Gini & Elsa


Klick sa kameran

2014



Gott & blandat från v30s träningar:
Lova
Linus
Carmela
Emelie
Melanie
 
// Mads


Strike a pose

2014



Här har vi ett gäng fula fiskar, aka teamet som håller ihop sommaren. Nog för att vi annars alltid håller en top model-nivå på vårt utseende, men detta är vad som dyker upp efter några dagar i Skyrups sköna skogar.
 
 
Resten hade inga fula-fiskar-bilder, men om ni elever lyckas fånga restrerande fula fiskar på bild så skicka iväg en länk här i kommentarerna ;)


Svar på gissa ledaren

2014



Vem var det nu som blev mobbad av unghästarna förra sommaren? Första gissningen prickade faktiskt rätt, och det rätta svaret är Lovisa.
 
Grattis till lyhörda Ebba som kommer ihåg Lovisas blodiga sko...
Lovisa och hennes Foxyman
 
//Mads


In med 31, ut med 30!!

2014



Pepzi gjorde precis en stor entré in hit och med hit menar vi kontoret.
Bloggtorkan är extrem just nu, ungefär som torkan på ridbanan. Men det stoppar inte oss, Camp B ska ut och jogga med våran egna hurtiga Caisa. Trötta på torkan beger dom sig mot sjön för ett snabbt dopp innan kvällsmaten.

Efter förra veckans kaos är två av Team 31 rätt trötta (Carolina och Elsa) men som tur fick vi förstärkning utav lilla Gini. Apropå (det är faktiskt ett ord?!?!) förra veckan... Det är många som är nyfikna vad som hände och varför den kallas för "håll-i-hatten-veckan", men det förblir osagt på denna blogg. Dom som vet, dom vet...
 
Såhär såg vi ungdomsledare ut efter förra veckan... Det beskriver lite...
 


Svar på gissa ledaren

2014



Nehe.. Det var ingen som kunde gissa vilken av oss ledare som var så aggressiv så att hon gav en motståndare en 'rak höger' mitt under en tävling.
 
Men svaret är iaf ingen mindre än Evelina 'loppan' Blomqvist som även går under alias "cploppa".
 
Hon blev helt enkelt så trött på sin motståndare som hela tiden knuffade på henne mitt under tävlingen så att hon smällde till honom i ansiktet. Jag tror inte att han vågade putta på henne igen..!
 
Kan även tillägga att det var under en galopptävling, för er som inte fick ihop ekvationen 😉
 

/Sabina


Bilder v.28

2014



 
 
Fler finns på facebook :D
 
//Caisa


Lördagmorgon

2014



Morgonen rullar på som vanligt, jag väntar på att Susanna ska ta sig ur sängen så att vi kan ut och rida. Blir nog en skentur runt sommarhagarna såhär på morgonkvisten 👌

Pettsson hälsar godmorgon!


/Sabina

Livet i Skyrup..

2014



..Leker som vanligt i Skyrup! Vi spöade eleverna i artistleken (of course) och kvällen har levererat bra sällskap och mycket skratt. Vecka 30s elever levererar glatt humör och en toppen stämning! Helt enkelt ett helt perfekt Skyrup 😍


/Sabina

Svar på gissa ledaren!

2014



Vinnare dragen i den tredje "gissa ledaren!"
Någon med alias "Dressyrlover" gissade helt rätt; det var Sabina som bara fick rida tre sekunder i somras, innan ponnyn bockade av henne med en rad graciösa språng! 
 
 


Frågestund?

2014



Vad sägs om en frågestund? Det har aldrig tidigare existerat på livetiskyrup, men någon gång ska väl vara den första?

Så ställ era frågor och funderingar så får vi se vad vi svarar! (Vi kan dyrt och heligt lova att vi absolut inte (troligtvis) lär svara på alla frågor. Vissa saker är det nämligen inte meningen att man ska veta 😉)


/Sabina

Veckans snackis

2014



Vad händer när vi ungdomsledare har sagt godnatt och får anläggningen för oss själva?
 
1. Ett sista vars med varsitt städredskap.
2. Duschdejt i fom av antingen allsång till Hakuna Matata eller jämförning av duschprodukter.
3. Smisk i baken på de nattugglor som inte är där de hör hemma.
4. Ett långt samtal i ledarstugan om basibakt, killar, dagen som gått, myggor, värme, ska vi öppna fönstret eller ej, kan någon gå och säga åt falsettbarnen att tysta leken börjar nu, vem har väckningen imorgon, jag är ledig mohahah, nu måste vi sova, basibakt, detta ska göras imorgon, jag måste på toa, orkar jag gå hela vägen till toan,.... så håller det på enda tills någon av oss somnar (brukar vara jag)
 
Om någon har vägarna förbi finland köp lite Basibakt - en alltiallo salva för både häst och ryttare! (hälsar Lina)
 
// Mads


Gissa ledaren

2014



En ny gissa ledaren!
 
Vem var det som blev måltavlan för fjolårets unghästars ondskefulla planer? Dessa grymma påhitt smides i hagen nere vid gamla terrängbanan och utfördes i stallgången i form av breakdance samt rodeo på övriga utrymmen.
 


Bondebrännornas vecka

2014



Med fokus i nuet och mindre i det virutuella kör vi ungdomsledare på under vecka 30. Vi har överlåtit bloggandet och instagrammandet till våra deltagare. Vädergudarna har slutat servera åska och denna vecka är menyn kryddad med solsken så att det räcker och blir över. Ett par solpaneler på stalltaken och vi hade kunna försörja oss för hela året med el.
 
Trots att ekipagen grillas på banan hoppar deras hästar extra fint. För visst blir alltig lite bättre när man rider med positiv inställning?
 
Camp C är ett gäng rutinerade elever som vet hur ett stall förvandlas från ett bombnedslag till Hollywood-style. De + Camp B har redan säkrat veckans tårtskörd genom X antal provsmakningar av ridbanans underlag. Mycket underbart!
 
Igår besökte Thomas Hammar oss tillsammans med sin grymma elev och hennes två hästar. Deltagarna fick lära sig hur stilbedömningar i hoppning går till och vad som är viktigt att tänka på när man rider sin tävlingsritt. Helt enkelt nyttiga tips på vad som drar ner poängen (samt poängen till varför stilbedömningen har spritt sig bland landets tävlingar).
 
Dessvärre har ingen av oss ungdomledare internet kvar på mobilerna, därav står instagram tomt. Kan hälsa att vi alla längtar till månadsskiftet.
 
// Mads
 


Gästinlägg utav Olga

2014



Hej jag heter Olga och är här på besök i Skyrup, jag bor hos Anna har ibland och brukar få rida Aws ponnyer då och då. Dessa dagar i skyrup (18-21 aug) har varit fab. Vecka 29 gled ut och vecka 30 gled in. Alla boxar är nu fulla utav toppenponnysar och tränarna är uppladdade (eller inte).
Förutom att ha passat Axel och Erik+ kört fyrhjuling runt sommarhagarna och gosat med Mumbai (fölisen) så har jag även ridit en hel del på Annas fina hästar.
Idag har jag åkt hem för att sedan dyka upp igen redan på söndag.
Vi ses vecka 31!
 
//Olga - förste gästbloggare
 
Jag är bruden till höger!
 


Gissa ledaren!

2014



Vem var ledaren som mitt under en hästtävling ger en av motståndarna en rak höger mitt i ansiktet?
(Ja, det är sant! Ja, vi ledare kan ha aggrressions problem! Ja, ni borde bli oroliga! ;) )

/ Sabina


Följ elevernas syn på Skyrup

2014



Det kan ju bli tråkigt i längden att lyssna på oss ledare tjata om Skyrup hela tiden, eller? Därför tipsar vi om att ni denna vecka kan följa Skyrup ur elevernas synvinkel. Vart då undrar ni?

Jo, på fantastiska, supersnygga Nellie Berntssons blogg får ni legendarisk uppdatering hela veckan. Missa inte detta!

http://www.nellieberntsson.metromode.se

(Behöver jag ens länka..?)

/Sabina


Ja, jag snodde en bild från hennes instagram! Hehe!

Tomt?

2014



Hör ekar det tomt! Ska vi tjata lite på V.30 så att vi får någon uppdatering kanske? 😉

Kontorsjobb vs. Skyrup

2014



1. Den största skillnaden på Skyrup och kontorsjobb måste vara förmågan att klona sig.. På ett kontor anses det stressigt när man har en uppgift man måste få klart, samtidigt som telefonen ringer och någon står vid skrivbordet med en fråga. Yeah right säger jag.. Prova passa Erik och Axel när de försöker slå ihjäl varandra över lego, samtidigt som hovslagaren kommer, en elev ramlar av och slår sig, Hamilton springer lös på området och två stycken obokade provridningar knackar på dörren. Mitt i detta inser du att gården är tom så när som på din kollega som redan lagar unghästhagen som de söta små hästarna har tagit i sönder. DÄR kallar vi mycket att göra på samma gång. Seriöst., ge mig en utmaning!

2. Tidsuppfattningar. Jag kan ju inte neka att det är skönt att ha ett jobb som man slutar fem, och när det står fem på schemat, då slutar man verkligen fem! I Skyrup har man ju arbetstider som inte riktigt går att skriva ner på papper (främst för att strukturen =0..). Dock har Skyrup mysfaktor deluxe när man sitter och pratar och myser med eleverna i sovsalen klockan 22!

3. Livet utanför. I Skyrup lever jag (och lär ut till familj och vänner) efter regeln att livet utanför Skyrup existerar inte. Detta för att varken tiden eller energin finns för att ens orka bry sig. Mina vänner har lärt sig den hårda vägen att det i Skyrup kan ta över 4 dagar innan de får svar på ett sms. Som kontorsråtta ger kafferasterna ett perfekt tillfälle att få reda på det som man råkade missa i tidningen på morgonen. Det var nog längesedan jag var såhär uppdaterad om omvärlden och levande under en sommar för mina vänner! De tycker det är rena lyxen om jag svarar på ett sms inom 3 timmar, haha!

Så omställningen är stor, men Skyrup kommer ju alltid vara Skyrup. Vackra fantastiska Skyrup. Landet Narnia där ingenting är omöjligt, där 'the sky is the limit'. Inget kan någonsin mäta sig med det! 

/Sabina






15 saker ni inte visste om oss

2014



Lovisa:
Hon har hängt med ändå sen de gamla goa Vinslövs-tiderna, alltså sen innan vi flyttade till vår nuvarande anläggning
Hon valde att beställa en sallad när ungdomsledargänget i vanlig ordning begav sig mot donken, och är fortfarande mobbad för denna skam...
Efter hennes första läger hos Miss AW ville hon byta ut sin lillebror mot Katinka, som under den veckan tjänat som hennes lägerhäst
Hon är löjligt förälskad i Master utan någon bättre anledning än att han är en grå D-ponny från Irland - precis som den som står och väntar hemma i stallet hehe
Hon har en mani att saker ska ligga snyggt och prydligt upplagt och se frestande ut, därför är turerna ut till kylen för att fylla på fruktfatet mycket frekventa - ingen gammal frukt här inte!
 
Carolina:
* Hon har köpt hästen Cavalito, aka Liten, som många av er säkert känner igen från fröken Blomqvists blogg
* Hennes talanger när det gäller artistleken är ännu dolda, ajajaj....
Denna tjej är långt ifrån en fullärd ungdomsledare; hon har nämligen aldrig sett en enda Harry Potter-film
Nästa vecka blir hon liten gullig lägerelev igen, om så bara för en vecka
Hon är väldigt bra på att prata snällt med Miami - den jobbiga unghästen som vägrar fångas i hagen, förutom när Carolina kommer
 
Caisa: 
Till hösten kommer Skyrup CC's prinsess-Cortesse att flytta till henne!
Trots att hon vill förneka det är minnet dåligt, när en utav eleverna under veckan påpekade att de varit på samma läger två år tidigare hade det helt suddats ut ur minnet
För er som inte träffat henne, hon är otroligt lång, ungefär lika lång som Tinnie är stor för 5åringar. 
Under hennes veckor i Skyrup har huvuduppgiften varit att få alla som uttalar Elans namn fel att säga rätt, hittills har hon lyckats ganska bra, bara enstaka envisa som fortfarande säger fel, suck
Kvällsfikan är en helig tidpunkt på dagen för henne. Så fort vi börjar ställa fram den brottar sig Caisa längst fram i kön av elever för att få sin dagliga dos av oboy och crunchy.
 
...Och just det! Vi bjuder på en, passande nog, nummer 16 också; alla tre ungdomsledare som jobbat denna vecka är 16 år gamla hehe!


Svar gissa ledaren!

2014



Vi fick in gissning på Johanna Grant aka Klant på vår första "gissa ledaren". Vilket även jag kan se en solklar koppling till, hade inte haft några problem alls att koppla henne till att köra ner en bil i ett dike eftersom hon "glömde" nämna att hon hade körkort. Haha! (Sorry Johanna)

Men icke! Det var faktiskt ingen som gissade rätt! Svaret vi letar efter är ingen mindre än Skyrups partyprinsessa Caroline Jacobsson!


/Sabina

Gissa ledaren!

2014



Vi kör en lätt: Det var början av sommaren och efter en lång resa tillbaka till Sverige skulle hon sitta upp för första gången på flera månader. Och upp satt hon. Och av åkte hon. Efter en ritt på maximalt 3 sekunder. Frågan är nu: vem var ledaren som hittills i sommar bara fått rida 3 sekunder? 
 
 


Carolina och helosan: två favoriter!

2014



Well, här kommer gårdagens fortsättning... (som utspelade sig en minut efter att vi publicerat inlägget igår, men ändå!)
Vi har kommit fram till att Carolinas framtidskarriär är inom läkarbranschen. När jag konstaterade att något såg konstigt ut på min fot kastade hon sig framåt för att examinera den, och efter en stund kunde vi konstatera inte bara vad det var, utan även att Carolina nu är kompetent nog att lösa alla medicinska problem. Just mitt problem var myggbett, DUBBLA till och med (däför det såg så märkligt ut), och Carolina har nu insett vilket omfattande problem dubbla myggbett är här i världen. Även när andra läkare skulle säga tumörer eller öppna armbrott vet Carolina att det i själva verket är dubbla myggbet (ibland invärtes) och att lösningen oftast går att hitta i en sadelkammare. Snabb som vinden kommer hon vara där med flugspray, hästliniment och helosan och säga de lugnande orden: det går bra. Framförallt helosan, det är det bästa. Helosan på sår, helosan på myggbet, helosan på tumörer. Helosan forever and ever, på allt helt enkelt. Efter att Carolina behandlat min märkliga fot med helosan kändes allt så himla mycket bättre, och jag är säker på att om någon universitetssnubbe som utbildar läkare varit där hade hon redan haft hela nästa månad fullbokad med patienter. Så kort och gott, det jag vill säga med detta inlägget är att TACK Carolina, du räddade mig verkligen! Och glöm inte att köpa på er ett eget lager av helosan, men vet aldrig när Carolina får en tid över att dyka upp, hon lär vara busy nu när världen får veta vilken enastående läkare hon är!
Före och efter behandling
 
// Lovisa


FÖRSTA VINNAREN!

2014



Vår första vinnare i "Gissa ledaren" är dragen! 
Ingen mindre än Johanna, som bloggar på PrimeRiders och äger en nattsvart ponny vid namn Olle gissade rätt på "vem var det som släpades efter Hamilton?"
 
Svaret: Allas vår älskade Sissa släpades flera hundra meter utan att ge upp! Troligtvis har hon fortfarande skrapsår på knäna, men som Sissa brukar säga: bagateller! 

Här har vi en något udda bild på Johanna och Olle från förra sommaren - efter många om och men badade de faktiskt!  


//Loppan


Du är så ful

2014



En helt vanlig fredagskväll i Skyrup...
 
Efter kvällsfikat var avslutat ute i det fria skulle Lovisa in och lämna bestick i resturangen, en relativt enkel uppgift skulle vi andra säga men inte för Lovisa inte. Med besticken i handen gav hon sig iväg för att lämna dem. Men precis när hon kommit in på målsträckan så är hon så nära att snubbla över sina egna skosnören och landa med ansiktet före i restauranggästernas pizza. Tänk hur illa det kunde ha slutat! Men, denna gången hade hon änglavakt och landade bara i besticklådan med balansen iallafall halvvägs i behåll.
 
Efter denna lilla incidenten så skulle jag bege mig vidare på kvällens uppdrag och började gå mot stora kylen, när jag börjar närma mig ser jag dörren stå på glänt med lyset tänt. Väl inne så finner jag Carolina sittandes på golvet, upptagen med att äta upp alla våra vindruvor, eller ja, de som fanns kvar efter att Lovisa rensat frukförrådet idag. Vid ett senare tillfälle fick jag veta att anledningen till att Carolina överhuvudtaget befann sig i kylen var för att svalka sig efter en hopprunda på kaninhinderna...ingen kommentar....
 
Efter detta hoppas jag att kvällen inte innehåller så många mer oväntade händelser som väcker uppmärksamhet, frågan är hur bra vi lyckas då vi måste ta oss igenom resturangen in till duscharna, fortsättning följer...
 
//Caisa


Teknikens under...

2014



Det här med att dela filmen på två kvällar var ett dåligt val utav oss, eller var det bara ett dåligt val av film, för när det började bli riktigt spännande och man skulle få veta hur den slutade, då blev allt gönt och spolades förbi. Helt chockade satt vi där i sängen och gjorde allt vi kunde för att få se slutet men utan någon framgång. Tre besvikna tjejer med massa frågor om ett oklart slut fick gå och lägga sig. Någon dag ska vi ta tag i det och se det där slutet, kanske blir den dagen idag.
 
Nere på banan är det fullt ös, Camp B hoppar bana som aldrig förr och några otroligt snälla camp C;are filmar dem, de red sina rundor på förmiddagen. Eftersom hästansvarig är ledig idag fick jag den äran att köra ner och kolla till unghästarna och fölis, och möttes utav en häst för mycket i ena hagen, lilla Mumbai tyckte att det var dags för nya äventyr och att hagkompisarna började bli ganska tråkiga och gick över till unghästarna jämte istället. De försökte så trevligt som möjligt berätta för honom att de absolut inte ville ha honom där men ha vägrade att lyssna. När jag och unghästarna började samarbeta fick vi tillslut över honom i rätt hage och Ronny kom ner och lagade staketet, ett väldigt besviket föl men en lugn mamma, två nöjda unghästar och en nöjd ungdomsledare.
 
Ja, nu är allt under kontroll och vi laddar upp inför grillkväll och brännboll, volleyboll och fotboll!
 
 

/ Caisa
 


Chocken som uppstår!

2014



När man kollar vår statistik.. I förrgår sköt den i taket utan dess like.. Vad hände där? Min gissning är ju en superlänkning från en amazing elev, men kan inte för mitt liv hitta vem? 

Men tack iaf, du mystiska person! We like! (Ni inser att min första tanke vid bra statistik är inte "wow vad bra vi måste ha bloggat idag", utan vilken av våra superduper elever med blogg har länkar oss.. Är det normalt? Haha!)

/Sabina




You take my hand and we'll make it, I swear

2014



Ser att vi i Skyrup fått lite hjälp med bloggningen, det tackar vi för! Jag hade faktiskt själv en riktigt bra "gissa ledaren" i huvudet, men jag glömde bort det igen så ni får väl se när jag får tillbaka min tanke...
 
Idag har varit dagen för artistleken, och vi ungdomsledare står fortfarande som obesegrade mästare. Känns nästan inte som att vi behöver skriva det längre... Det är liksom standard, det blir samma varje vecka. Dock blir jag lika besviken varje gång någon passar U2 eller Bon Jovi... Vad är det med dagens ungdomar egentligen? Texten till Living on a prayer och att det är U2 som gjort With or Without You borde vara lika obligatoriskt att lära ut i skolorna som pythagoras sats och ordgruppen adjektiv. Nu ska jag komma med ett adjektiv som beskriver bristen på kunskap om RIKTIG musik: kaaaasst. 
 
Bilder från i förrgår när camp C var vid sjön; bilder från igår kväll kommer senare, Caisa hade nämligen med sig sin stora feta kamera! :D
 
// Lovisa
 
 


Gissa ledaren!

2014



Super-Sabinas idé om att dra igång en "gissa ledaren" föll mig helt i smaken. Därför tänker jag, Loppan, bjuda på ytterligare en! 
 
En ovanligt varm sommarmorgon i mitten av juli förra året fick vi alla se en uppvisning som hette duga. I ett tempo som bäst skulle gjort sig på Bellmont Stakes sprang allas vår kära Hamilton från hagen och upp till stallet, och från stallen ner till ridbanan - med en viss ledare släpandes efter i grimskaftet. Hamiltons chock när han uppe vid stallarna insåg att ledaren FORTFARANDE krampaktigt hängde kvar i slutet på grimskaftet var uppenbar; så hav gav det ett försök till och dundrade vidare ner mot banorna. Där fick vår uthållige ungdomsledare ge upp fighten och en oförskämt nöjd Hamilton tog sig ett ärevarv för att förklara sin frihet. 
 
Frågan är nu, vem var ledaren som släpades från hagen till stallet och tillbaka till ridbanan igen, utan att ge upp? 
 
..och är han inte bedårande söt? <33

//Loppan


Gissa ledaren?

2014



Haha, kom just att tänka på alla sjuka historier i Skyrup! Vi borde kanske införa en gissa ledaren? Vi skriver antingen uttalanden eller händelser som har skett, så kan ni få klura på vem det är? 😉

Den historien jag har haft på huvudet idag är helt underbar!

Gissa vem av ledarna som jobbade förra sommaren som åkte utomlands för att jobba, fick en bil via jobbet, men glömde nämna för sina arbetsgivare att hon inte hade körkort? Och lyckades inom en väldigt snar framtid backa ner bilen i diket utanför stallet där hon lämnade bilen och hoppades att ingen skulle veta att det var hon? 😂

/Sabina


Känner att bilden Mads la upp är mycket passande idag...

2014



Ni som följer livetiskyrup på instagram har kanske redan sett det, men igår bestämde vi oss för att ha filmkväll i ledarstugan och som de mogna varelser vi är föll valet på Disney's Ringaren i Notre Dame. Bra film det där! Dock orkade vi inte se klart hela (trötta tjejer hahaha), så de sista tjugo minuterna har vi sparat till ikväll. ;)
 
(Bara en parantes men vet ni vad coolt, precis råkade jag knappa på några random knappar på tangentbordet och plötsligt blev allt kursivt, oavsett om jag tryckte på knappen eller inte! Sen lyckades jag få tillbaka det till normalt igen, eftersom jag är så himla teknisk. Hela den här parantesen vittnar om det, eller hur?)
 
Igår var jag vid sjön med camp c och alla badade, till och med jag. Vår lilla utflykt bjöd även på solande, roliga diskussioner och musseljakt på botten. Ikväll väntar sjön igen, denna gång blir det pastasallad där nere följt av artistleken, men först ska jag fortsätta njuta av min lediga dag hehe. Har under förmiddagen legat och läst Bibeln (Harry Potter) i stugan och nu tänkte jag ta tag i nummer två på min extremt ansträngande att göra-lista: titta på Pocahontas!
 
Sitter vid datan på kontoret så ni får tyvärr inga bilder till detta meningslösa inlägg, ni kan få se lite bilder från sjön en annan gång!
 
// Lovisa


KOM, EVELINA, KOM!

2014



Susanna har varit snäll nog att åka och handla så att kioskutbudet utökats markant, något som uppskattades mycket av eleverna. Även Caisa och Carolina har kollat utbudet och deras val blev vars ett Daim Mint. Deras betyg blev 5 av 5 glittriga enhörningar (hahahaha), så det vill vi varmt rekommendera till våra elever!
 
Vad vi dock missat när vi snabbt kollade igenom vårt nya sortiment var den nya läsken, som jag av en slump fick syn på när jag stod vid kassan i samband med kvällsfikan (den tiden på dagen då kiosken nästan är som mest besökt). Där stod jag och agerade matematiker i kombination med kassapersonal och kastade en flukt (som min lärare tycker om att säga) in i kylen. Där, till min stora förtjusning, fick jag syn på tillskottet bland läskutbudet: en Hello Kitty-läsk!!!!! Detta kände vi ungdomsledare var en otrolig sensation, så nu vill vi passa på att marknadsföra vår älskade Hello Kitty och även hennes sällskap, Homer Simpson-läsken, här på bloggen. Lite läsk som representerar vår kära Evelina Blomqvist väldigt bra; dels en med henne själv på, och sen en med hennes största idol på. Vilken som är vilken får ni själva fundera ut, men Evelinas pyjamaströja hintar i alla fall om vem som är idolen...
 
I alla fall, här ni den!
 
 
// Lovisa
 


Vecka 29s egen modell!

2014



Häromdagen stod en av våra elever, Katarina, och fixade med sin ponny i stallgången och när jag gick förbi kände jag bara att wow, varför är inte denna syn med på en bild i hööks katalog eller nåt? I alla fall, här får ni se denna veckas modeller: Katarina och D'Artagnon!
Stiliga, eller hur? // Lovisa

Inköpslitan nästa!

2014



Bör nog uppdatera antal yrken vi ungdomsledare utövar i Skyrup. Har en handfull med yrken beredda att bli presenterade och tillagda på våra CVn. 
Ett av de gamla yrkena är Taxichaufför. Där kommer GPSen till stor nytta när bilfärderna sträcker sig bortom Hässleholm. För att göra detta yrke mer attraktivt på arbetsmarknaden i ledarstugan skulle en förbättring i form av en ny GPSröst behövas införskaffas.
 
Mitt förslag är något som faller oss alla ungdomsledare i smaken och som vi i längden inte tröttnar på. Vad sägs som Alan Rickman? Hörde jag ett fett JA från er tjejer?
 
 
// Mads
 


Tomas är minsann inte sjuk!

2014



Idag har Tomas Hammar varit här och gästat. Han håller alltid hög klass, men idag var det något lite extra! Han var sååå grym, alla satt helt trollbundna samtidigt som alla hela tiden hölls otroligt engagerade. Hur fick vi tag på denna otroliga föreläsare? Tur AW har sina kontakter ;) 
 
// Lovisa
 
 
 


Ögongodis!

2014



Är nere hos unghästarna nu och kan knappt åka härifrån då lilla fölet följer efter mig, sååå söt! 
Detta måste ändå va världens mysigaste och socialaste unghästar.






Snabba som vinden

2014



Jag vill ge Jump Camp B denna veckan en eloge för deras inställning! I förrgår skulle vi ut och springa och jag var beredd på de vanliga ursäkterna och undanflykterna, men icke. Prick på utsatt tid stod hela gänget ombytta på trädäcket. När vi sen påbörjade vår springtur kutade alla på för fulla muggar utan något som helst gnäll. Sådana elever gillar jag! Vi bestämde oss för att springa förbi Roynes gård, dock visade det sig att den låg lite längre bort än planerat så det blev en riktigt ordentlig runda, men eleverna sprang på och var lika glada för det! Idag var det återigen dags för lite motion och jag möttes av samma inställning även nu. Vi bestämde oss dock för att inte köra en lika lång runda idag utan istället köra lite intensivare med slutspurt i mördarnacken. Den är jobbig, men vältränade ryttare ger bra resultat i ridningen. Det var även vad vi kom fram till när vi sen satte oss ner och diskuterade - ryttarna ledde själv in ämnet på kost och motion och pratade för- och nackdelar med olika metoder. Väldigt ambitiöst och något som vi verkligen uppskattar! Analyserande och reflekterande ryttare kommer långt. Det är viktigt att alltid tänka ett steg längre, och det är denna veckas ryttare experter på. Sånt älskar vi här i Skyrup! 
Hela B-gänget!


Säg det till alla vi är påväg!

2014



Gårkvällen bestod utav ungdomsledar häng i resturangen med en massa bilder från dagen som ni snart också ska få ta del utav. ;) Så mysigt, och allt har rullat på extremt bra än sålänge denna veckan, vilket känns otroligt skönt! Vi gör ett så grymt team ihop denna veckan, himmla roligt att arbeta ihop med Lovisafisa och Carolinasvina, sköna tjejer det. Nu är de dock inte så glada på mig för under tränignarna igår smygfotade jag dem, det blev mycket fina bilder... 
//Caisabajsa


Det går bra!

2014



 Well, om dansläraren är sjuk löser vi det på annat sätt helt enkelt! Det går bra, som vi säger i Skyrup!
 
// Lovisa


Melonveckan?

2014



Idag är det tisdag. Wow tänker ni nu, men jag kan ju berätta att tisdagen här i Skyrup har bjudit på banhoppning för både camp C och B. De var så duktiga så, och utöver strålande prestationer på banan måste jag nämna att vi typ har världens prydligaste gäng denna veckan på camp B! All utrustning är spegelblank, hästarna är fläckfria och på ryttarna ser man i princip bara instoppade skjortor och pikéer. Big like på den!
 
Bortsett från ett prydligt gäng så funderar jag även på om man kanske kan kalla dem för melonätargänget. Jag har sällan sett ett så pass litet gäng trycka i sig så mycket vattenmelon på så kort tid alltså! Monikas pumpafröbröd och ostbaguetterna jag fick en snilleblixt om var också mycket populära!
 
Som vanligt har jag lyckats styra in ämnet på mat, men något jag även tänkte berätta är om kvällens aktivitet. Strax innan dansen var schemalagd fick vi information om att dansläraren var sjuk så det var bara att plocka fram vår kreativa hjärnhalva och improvisera. Sagt och gjort - istället blev det full musikquiz som avslutades med elevernas egna danser till Abbas Dancing Queen. Vi klarar oss bra även utan danslärare, vilket ni ska få se på film så fort vårt internet har samarbetat tillräckligt. Dock är internetets hastighet i stil med traktorns mest använda växel - snigel. Vi får väl se om det känner för att hedra oss med sin närvaro ikväll eller om det helt enkelt får bli en annan dag, hur som helst så ska ni få se filmen på v. 29's grymma elever!
 
Ber om ursäkt för extremt kassa bilder, jag måste nog vara den enda i hela världshistorien som fortfarande har en iPhone 4 som dessutom inte ens har den senaste uppdateringen...
Erik och Axel hjälper mig med kontorsarbetet
Häng i hökärran!
 
Caisa med kameran i högsta hugg!
Melonberget som tog slut utan problem!

// Lovisa
 


Skyrup style!

2014



Regel nummer ett om du vill jobba i Skyrup, skriver du att du är ett Harry Potter fan på CVt så är du redan vår nya bästavän! 😃


/Sabina

Nations Cup i Skyrup

2014



Måndagen rullar på, precis som fyrhjulingen som nu är back on track efter att ha varit lite krasslig. Ingen är gladare än vi ungdomsledare för detta, speciellt efter mina och Carolinas två (!!) promenader ner till unghästhagen och tillbaka. Vad vi dock upptäckte på vägen tillbaka var mängden hallon längs med mördarbacken och plötsligt kände vi ett enormt behov av färdkost hehe.
 
Nu sitter jag på kontoret och har precis avslutat förberedelserna inför kvällens aktivitet; hoppning utan häst. Ikväll blir det nationshoppning och vi har förberett allt från banskisser till fina priser. Som sällskap har jag Erik och Axel som kände för att hänga här med mig under tiden AW herself håller träningar nere på banan. För tillfället är det full brottningsmatch på golvet och innan ritade de så nu har jag ca 2854 nya teckningar att sätta upp på mitt rum. Kanske hittar någon annanstans att sätta upp dem på istället... Baileys box kanske, så får han lite mer färg i sin vardag? Jag får väl fundera ut något! Nu ska jag gå och förbereda mig (mentalt?) för en springrunda med härliga Camp B!
 
// Lovisa


Typical Ungdomsledare

2014



Passar på att slänga in en bild som alla vi ungdomsledare kan relatera till. En dag i veckan är bilden mitt i prick:

;)

// Mads


Det är bara att...

2014



Går staketet sönder när Ronny är ledig - ja, då är det bara att ta linan och traska ut i hagen. Nog för att jag kände mig lite manlig, men fixat blev det i alla fall!
 
Hej förresten! Nu är jag, Lovisa, tillbaka på gården efter att ha laddat upp med en grym Falsterbo-vecka. Efter rapporter har jag förstått att Alexander Zetterman dessutom vann Grand prixen idag, men vad spelar det för roll när vi kickar igång vecka 29 med Jump Camp C och B? ;) Vi är fett redo, så nu kör vi!!!
 
// Lovisa


Presentation - Ungdomsledare

2014



Senaste inlägget blev det visst anonymt, tar på mig den. Så känner att jag kanske ska presentera mig själv, jag är  16år och kommer ifrån Smålands fina skogar, för att vara exakt kommer jag från lilla Moheda (och för er som trodde det, nej det finns inget Moheda Kloster). Hästtokig som resten utav ungdomsledarna och när jag själv inte sitter till häst står jag gärna med kamerna i hand jämte banan. Och hur hamnade jag då i Skyrup? Genom våra väldigt smidiga sociala medier fick jag syn på ett hoppläger, och vem vill inte på det? Så efter två sommarar som deltagare och funktionär på ett gäng tävlingar så är jag numera ungdomsledare. Kommer hänga här ett par veckor till i sommar, hoppas att vi ses! :D
/Caisa


Onsdag v.28

2014



Livet rullar på i Skyrup, som vanligt har det varit fullt ös hela dagen som började med uteritt för Camp C medans Camp B var ute och joggade. Glada lägerhästar och ryttare var i Finja och badade, helt perfekt väder för det idag, strålande sol och 25 grader, kan det bli bättre? Efter lunch var det dags för ett byte och Camp B gick ner för att bada och Camp C fick även de ta ett jogging varv.
 
Kvällen bjöd på föreläsning för Tomas Hammar som var mycket uppskattad utav eleverna. För oss var det hagbyte för hästarna som stod på schemat, lättare sagt än gjort. Efter ett par varv i hagen för att fånga unghästar och ett par promenader mellan hagarna och väldigt bra hjälp utav våra underbara elever så var alla hästarna på rätt plats.
 
 
Morgondagen innehåller derbyträning som vi alla är taggade på, både de som får vara med från hästryggen och vi som kommer att så brevid, derby är alltid intressant att titta på. ;) Nu säger vi godnatt och hoppas på att alla hästar stannar i rätt hage under natten.
 


Efter regn kommer solsken

2014



Här i Skyrup är allt igång i full rulle. Alla elever börjar komma in i sina rutiner och är glada och nöjda över hästarna. Gårdagen innehöll allt från fina ponnys som hoppade kanon under solsken till spöregn och blixtrar.

Nu har eleverna precis haft ett danspass med vår grymma danstränare och det såg riktigt bra ut! Imorgon är det uteritt till finjasjön som står på schemat och det ser vi alla fram emot :D

Om ni inte redan följer vår instagram så heter den livetiskyrup, in och följ, den uppdateras flera gånger om dagen så ni kan följa vad som sker!

 

 

Hejhopp från Lina, My och Caisa



Hopp- och badbilder

2014



Här kommer lite bilder från vecka 27. Resten finns på fb-sidan Skyrup Country Club.
//Madde


Adjö är ej för alltid

2014



Tomheten efter att ha kommit hem från Skyrup har slagit till och jag tror alla känner igen sig. Både lägerledare och lägerdeltagare. Timmarna efter hemfärden går i ett svep samtidigt som de inte alls rullar på. Ett par gråa, tomma timmar. Man orkar inte ta tag i packningen, att laga mat är bara att glömma och att duscha kommer inte ens på tal. Det enda man tänker på är allt det roliga som hänt i Skyrup. Jag längtar tillbaka, till och med så mycket att jag kanske eventuellt kommer tillbaka en vecka till i sommar. 
Det känndes tråkigt att behöva säga hej då till kompisarna jag nyss träffat efter flera veckors uppehåll. Fast ännu tråkigare var det att säga hej då till mina fantastika kollegor VQ och Elsa. Som vi skrattat tillsammans denna vecka! Vad sägs som biobesöket med ett ton papper i famnen? Eller alla videosar från iPaden med reklamfilmer? För att inte glömma när Estellkantarell trillar ner från pallen? Standardrepliken på uteritterna? De gånger Elsa och jag sa exakt samma sak? "Den ultimata ungdomsledaren. 1. nässprey"?
Listan är oändlig, precis som vår mängd av dålig humor. Fast det gör att vi passar så bra ihop.
 
Under vecka 28 samlas alla nya som gamla ledare fast på två olika ställen. Ett gäng hänger i Skyrup och tränar rumporna av sig, resten chillar i Falsterbo. Till och med jag ska ner dit och bo hos Lovisa. Hon har lovat strandritt så det blir till att packa ner ridgrejerna igen. Vet ni hur jobbigt det är att släpa på ridstövlar, väst och hjälm på SJ tåg? Det är inget jag önskar min värsta fiende. (om jag hade någon bör tilläggas).
 
Förhoppningsvis så ses vi i Falsterbo. Om ni ser oss säg hej! Då blir vi fett glada.
 
// Madde
v29 2013
Bilderna från v27 kommer laddas upp under kommande dagar.
 


Falsterbooooo

2014



Ni glömmer väl inte att besöka vår monter nere i Falsterbo? Samma tält som Sveland när ingången! Passa på att komma in och säga hej, samt att tävla om ett spring camp 2015! Woopwoop!





Hey hooo

2014



Nu har Stockholmsveckan nått sitt slut och nya ungdomsledare har landat.
Madde hann med sitt tåg på andra försöket efter att ha missat det första med typ 10 sekunder.
Lina, Caisa och My springer runt på gården och försöker styra upp vecka 28 som precis dragit igång.
Imorgon bär det av mot Falsterbo för mig och VQ, hoppas vi ses däääär!
 
Något oskarp bild... Madde och Dixie till vänster och jag och Tinnie till höger efter ett bra lökigt hoppass.
 

Blåa och fina ungdomsledare.
Puss och kram
/Elsa


Mirror mirror on the wall

2014



Stockholmsveckan levererar: speglar på alla toaletter!
Det är helt klart frustrerande när man står och tvättar händerna efter ett toabesök och INTE kan checka hur frisyren ser ut. Eller om det fastnat matrester på oönskade ställen. Nu behöver ni inte längre vara oroliga för Stockholmsmamman har kirrat dealen. Äntligen kan vi ta fula spegelselfies på toan, leta efter finnar och skriva dikter när det blir fuktigt.
Tripp, trapp, trull!
 
//Madde (som inte fått något galet smeknamn - utom Mads som kanske är galet nog ;) )


Idag har vi taggade ledare

2014



För vi ska få visa vad vi går för på Pay&Jumpen till häst! Det händer väldigt sällan att vi får chansen att sitta upp och hoppa banan som våra duktiga elever gör på tävlingen. Våra egna hästar brukar vila som inte går, men idag har vi tre stycken hästar som vill flyga fram över hinderna. Mycket spännande!
Startlistorna är uppsatta i stallarna och det känns som ett bra startfält. Eleverna har tränat på att hoppa just bana denna vecka vilket är nyttigt. Som tävlingsryttare måste man orka hålla uppe koncentrationen och fokuset under hela banan. Vilket betyder att oavsett ifall man fick ett stopp på hinder nr 2 ska det inte påverka resten av banan. Det gäller att göra om göra rätt. En viktig egenskap är att kunna sålla bort onödig information från omgivningen så att fokuset och energin läggs på rätt saker.
 
Ikväll dyker det upp två nya ungdomsledare, Lina och My, som VQ och jag tänkt att trycka in i det andra rummet i ledarstugan så att förkylningen från v26 utrotas. Det ska bara städas först. Sedan när gården är tom och tipptopp rullar vi iväg mot destination Hässleholm med en mellanlandning på McDonken. Vi har tänkt fortsätta med lördagstrenden vi startade förra helgen att gå på bio. Vår tänkta film är Förr eller Senare exploderar jag. Helst av allt vill jag se 22 Jump Street, men de andra vill heller gråta än skratta. (Fast alla vet att komedier är bättre än drama).
 
Här har vi en supersnygg bild från gårdagens grillning på stranden.
 
//Madde
Jag i Jofa-hjälm, en salig blandning av rena kläder och min tappra springare.
 
 
 


Lugnet före stormen

2014



Fredagskvällen rullar på som alltid. Alla känner alla och vet vad som skall komma här näst på schemat. Den mysiga stämmningen gör livet lite lättare.
Strandbesöket gick som smort och innehöll både bad, grillning och Artistleken. Vi ledare (+ Gustaf) vann stort över de andra tappra lagen. Än så länge är vi oslagbara.
Nu analyserar Camp B sina ritter på övervåningen och Junior förbereder sig för morgondagens tävling. Tror till och med att jag kanske ska förberede mig för den. Vad sägs som att börja med disken? En sövande uppgift, prefekt innan sängdags. Kanske ska sätta de pigga och energifulla eleverna på det och själv hoppa i säng tidigt?
 
Imorgon är det upp till bevis ifall jag kommer ihåg allt Ronny lärt mig idag. Visste ni till exempel att i traktorn finns det växlar med djursymboler för hastigheten? "Snigelfart" får en helt annan betydelse. Får ta kort och visa imorgon. Tur att jag inte har frukosten imorgon så att jag hinner koppla på den blåa plogen. Wish me luck!
 
På tal om att önska lycka till. Nu är morgondagen startlistor klara och kommer upp i stallet inom 10 timmar. Önska ekipagen lycka till!
 
//Madde
 


Den övergivna mobilen

2014



Just nu tar vi selfies med en mobil som Madde hittade i sin ficka.
Dock är det lite svårt eftersom mobilen inte har någon framkamera.
Susanna har teori för alla elever och efter det ska vi ner till strander för grill och bad.
VQ är på shoppinguppdrag för att köpa ett par shorts till Falsterbo.
Annars händer inte så mycket, Madde harklar upp spott och drogar nässpray.
 
Eftersom vi inte har något mer att skriva laddar vi upp lite bilder från dagen.
 
Jag och Dekkina som inte alls ville ha mig på ryggen... Hon bockade mer än Kajsas Bollen!
Atm: Teori
Strike a pose
 
/Elsa och Madde
 


Det går som det brukar

2014



Hahahah. Min vanliga känsla för rätt och fel har spelat mig ett spratt igen. Trodde att jag var inloggad på min egen blogg i telefonen - så var inte fallet. Därför publicerades den något hemska Peter-pan bilden här istället för där. 

//lost-in-whatever-loppan (eller cploppa - om ni frågar mina snapchatvänner) 





Vi tänker på dig!

2014



Jag måste bara ägna ett inlägg till en av våra fantastiska elever i Skyrup.. Vi tänker på dig, och sörjer med dig Carro, till 110 procent.

Det är sånt här som inte händer, sånt som aldrig ska hända, det är sånt som man tänker att "det händer aldrig mig eller någon av mina närmaste".. Det finns inga ord i dagsläget, men en sak är säker. Ingen ska någonsin behöva gå igenom det du gjorde, och speciellt inte med en sådan fantastisk ponny som din. 



Både mitt hjärta och hela Skyrups hjärta sörjer med dig och tänker på dig ❤️

/ Sabina


nu dunstar vi.

2014



Snor, nässpray, tabletter, stopp i avloppen och pannbiffar - är hur min och Maddes dag har sett ut idag. Blääh. Vi tackar och hälsar till Sabina för den mysiga förkylningen som verkar vilja stanna kvar i ungdomsledarstugan. Förutom den tråkiga biten har äntligen solen hittat Skyrup, 25 grader och sol är var vädergudarna bjuder på idag.
Idag på schemat står det står det banhoppning och grillning. Om Gustaf får bestämma blir det lingonsylt på korven. Något man äter här i Skyrup - gärna med ketchup, senap och rostad lök. Snart börjar AWs grupper att hoppa och Elsa ska skritta ut med Junior Camp, tror det blir marmeladen som får äran att ta täten.
Vi hörs inom kort, STALLET KALLAR!!!!
/ Vq o Mads.
 
 
 
 
 
 
 
 


Pettson och Findus

2014



I tisdags åkte vi och köpte två små kattungar till Erik och Axel (Annas minsta söner).
Den ljusa heter Findus och den mörka Pettson. (Däremot Kevin och Klara om ni frågar Erik)
Våra duktiga elever har tagit dom från vildkatter till tama och keliga på mindre är 3 dagar. Sååjaa!
 


Bad, hagel och trötta barn

2014



Uppdateringen har inte varit den bästa från oss Stockholmare...
Men idag är jag (Elsa) ledig fram till 17, så passar på att skriva ett nu.
 
Gårdagen invegs med en bruten arm utav en Camp B elev som trillade av när dom "bara skulle ut och skritta".
Junior Camp red ut med Madde och Tinnie i täten och jag låg sist med Marmeladen.
Tinnie som är världens största och gått i täten hur många gånger om helst hade bestämt sig för att allt var läskigt, så Miss Bond fick agera täthäst ett tag.
Väl framme vid vattnet så sadlade alla av och bytte om och precis när jag slängt upp första gänget så började det spöregna och som moset på grädden (?) bjöd även Gud på väldigt mycket hagel.
Barnen fick panik och ca 8/10 grät, en häst blev rädd för haglet och ryttaren låg strax efter det på marken.
Blodet rann och resten var kalla, blöta och rädda för att det åskade.
Vi ringde Anna som var där på 5 sekunder med stora lastbilen, 4 hästar och ryttare åkte lyxåk hem och resten drog på sig sina "ombyteskläder" (som var helt blöta eftersom dom låg utanför påsarna i regnet).
Så blöta och kalla tog vi oss hem utav att ha rört en enda tå (eller hov) i sjön, utan regnvattnet fick duga.
Väl hemma på gården duschade dom flesta i varmt vatten och efter lunchen packade vi badväskorna (påsarna) och gick ner till stranden och badade utan häst.
Här har vi trogna kioskbarn som spenderar mer tid där än vad jag gör...
 
Idag har jag ingen koll hur det gått, är som sagt ledig och har utnyttjat det till 100%.
Tog en sovmorgon till 11 och snart ska jag rida lite på Marmeladen.
Annars rullar allt på, förutom att Ronny blev sjuk för första gången i tisdags. Men det löste vi genom att Madde fick en snabblektion i hur man kör traktor och nu är allt löst.
 
 
Juste! I tisdags hade vi brännbolls tunering mot Helsingborgs Ridklubb (?) och gissa vilka som vann? ;)
 

/Elsa


Presentation - Elsa

2014



Tjeena!

Då var det även min tur att skriva någon slags presentation.
Jag heter som sagt Elsa, men dom flesta kommer nog ihåg mig som Manzano.
Fyller 17 i år och inveg mig själv som lägerledare här på Spring Camp 2014.
Jag har tidigare jobbat på ett annat ridläger hemma i Stockholm men nu har jag uppgraderat mig hit.
 
Med risk att göra er besvikna, så gav jag upp jobbet som förste fågelskötare. Kände att det inte var något för mig efter dom bajsade på min sko...
 
Annars har jag inte varit här så mycket. Var på läger här första gången sommaren 2012, gick på Camp C vecka 28. Skulle nog placera mig i kategorin jobbiga-ungar-som-aldrig-blir-nöjda-med-sin-häst.
Då jag först provred Detleffe (men hon behövdes till en annan tjej), så då fick jag Fideli (som jag bara vägrade ha av ingen anledning alls), bytte efter det till Lukas/Lothar och då blev jag ganska nöjd men fick ändå byta till underbara Kim (som bara stod där den sommaren tror jag?)
Förra sommaren återvände jag tillsammans med min ponny och då gick vi Camp B vecka 32.
Här har vi en bild fylld med kärlek till min fina Detleffe jag red en gång. ♥ Och sen har vi en VQ som förstör vårat moment...
Vi fick en ensam bild också! (Notera jofa och keps ;))
 
Utöver det har jag hängt med världens bästa Anna under Stockholm Horseshow och Göteborg Horseshow.
Då har ni hittat oss i Sveland Djurförsäkringars monter och det kommer ni även göra under Falsterbo.
 
Men nu ska jag ner och äta lite lunch.
Vi hörs och ses!
Ciaaooo