Prinsessa för en dag

2013



ungdomsledarstugan tisslar och tasslar om allt - nyligen konstaterade Sabina att gården hade en prinsessa - tydligen var det jag. Hur jag ska tolka det har jag inte riktigt bestämt mig för ännu - men tills vidare utnyttjar jag situationen och beklagar mig därför över att mitt hår stinker cigarettrök - för sånt beklagar sig prinsessor över. Varför mitt hår luktar apa är ett olöst mysterium, och jag är inte i stånd att ta reda på varför - den obekväma sängen (glöm inte att prinsessor får klaga) är alldeles för inbjudande. ;)
 
Solen har lyst och åskan har mullrat - kontraster är bra och troligtvis nödvändiga för någon form av utvecklings skull. Camp B (som jag mest hänger med) har kvällen till ära engagerat sig i mitt före detta största intresse: galoppsport och fullblodshästar. Seabiscuit blev kvällens stjärna. :)
 
//loppan 


Zoo ala Skyrup

2013



Skyrup börjar nu mer och mer likna ett zoo har vi kommit fram till. Att vi har gården full med hästar hoppas jag inte har undgått någon, att även Ville Valp, Estelle och Daisy sedan går till hundkategorin är också givet. Kristina den 5:e går som katt och där är nog den normala delen av vårt zoo avklarat.

Vi har dessutom:
* Minst en Zebra varje vecka
* En Loppa
* En Lus
* Tre papegojor, som är våra powerpuffpinglor
* En ko, något så snitsigt som en rymdko till och med!
* Vi hade höns, innan Ville Valp blev hungrig
* Fiskar som är så flashiga att exklusiva namn som Shakira och Beyoncee var självklara (eller Kosmo och Wanda beroende på humör)
* Två troll som spenderar varannan vecka på gården..
* Enhörningen som levererar med sitt horn i pannan. Vi börjar fundera på om det har förvandlats till ett djävulshörn?
* En testral som jag är lika förvånad varje gång att han faktiskt står kvar i hagen och inte har flugit iväg..
* Ett gäng trogna flugor som är våra ständiga följeslagare.

Vi kanske bara borde börja ta betalt för att folk ska komma hit och njuta av vårt fina zoo?

//Sabina



Överlevt ännu en hodalaritt

2013



Vår statistik går lika mycket neråt som Gucci går framåt. Det kan ju bero på att vi knappt hinner blogga, men frågan är varför vi inte hinner? Vi har ju så liten grupp att vi borde ha all tid i världen. Eller så beror det helt enkelt på att veckans elever är fantastiska och vi hänger med de så helhjärtat att bloggningen inte hinns med!

Som rubriken lyder så har jag återigen överlevt vår Hovdalaritt där storhästarna dagen till ära hade både ett och två galopprace för att bevisa vem som var störst bäst och framförallt snabbast. Oakman tog det på blodigaste allvar så att jag tillsist fick överge Lilla Liv och ta hand om honom istället. Vilken häst! Ska lätt kidnappa honom med mig i min resväska till hösten!!

Hösten kommer oroväckande snabbt. Vad hände med sommaren? Vart tog tiden i Skyrup vägen? Ska Team AW redan behöva ta sitt sorgliga farväl för att återigen återförenas nästa sommar? Snyft...

//Sabina



Gulliga elever och akuten

2013



Veckan kickade igång starkt med ambulansfärd och en elev som övernattade på akuten. Men allt bra nu, förutom armen i gips såklart men hon är tuff. Stentuff. För att vara tio år var hon fantastisk att ha med sig på akuten. Me love!

Idag har regnet både öst ner och solen stekt, vädret klassas som senilt, och vi blir snurriga hela högen. På ridbanan är Ludde veckans häst, asså världens finaste!

Det jag har lärt mig idag är att Laban är vattenlöslig. Det är sant! Om han står ute i regnet så blir han alldeles grå/gul! Eller?

//Sabina



Lus, Loppan och Anticimex (?) hahaha

2013



Hej och hå - om ett par dagar är jag nog gul och blå..? Förhoppningsvis inte, men jag vågar inte garantera att jag inte kommer upp till stallet utan unghästen en vacker dag. I förrgår dansade han som den prins han är, igår... körde han ett par tappra rodeoförsök innan han insåg att den dumma skåningen var tillbaka i sadeln och att hon inte hade för avsikt att lämna den.
 
Lus är här med mig i vecka 31, och dagen till ära var han så mjuk och go som bara en Lus kan va. Imorgon är det dags för oss att testa stora vattengraven, och jag längtar som tusan.
 
Veckan som väntar känns redan toppen. Eleverna är få, men framåt och glada. Dessutom har vi turen att få ha tjejerna bakom Ponnysanning här. Ponnysanning råkar vara den enda stora och läsvärda skvallerbloggen inom svensk ridsport, detta för att bloggen både är intressant och drivs på ett oerhört schysst och ärligt sätt. Besök www.ponnysanning.se för att ta del av deras lägerupplevelser med hästarna Lady Marmelade och Långben.
 
Gårdagens trerätterslunch:


//Loppan
 
 
 


V.31 rullar

2013



Loppan är tillbaka på gården tillsammans med sin lus (och nej de är inte ohyra) och vi är alla fett glada för det! Liten går som världens dressyrhäst och är återigen nöjd med livet när han har fått tillbaka Evelina i sadeln.

Veckan startar med ett mirakel. Ett mirakel så stort att vi alla fortfarande är alldeles häpna. Ingen elev bytade häst under provridningen! Detta har nog aldrig någonsin hänt innan! Vi är i chock, helt enkelt i chock. Anledningen till att den gick så bra kan ju bero på att ryttarna kan ridning helt enkelt. De vet att hästarna inte är perfekta och går som trähästar. Tvärtom, det är just hästarnas brister och fel som kommer att göra de till bättre ryttare. Så som sagt, eleverna är coola, Anna och Madde är grymma på ridbanan och vi andra jobbat mest på att upprätthålla ordningen! Eller vi försöker iaf!

Vill du ha liveuppdatering från hur det är att vara lägerelev så får ni gå in på http://ponnysanning.com">http://ponnysanning.com">http://ponnysanning.com">ponnysanning.com då Sofia och Joanna spenderar den kommande veckan här. Det är najs! De är fett härliga, och marmelade och långben är nöjda med livet som camp B hästar! :)

Nu ska vi sova, imorgon väntar markarbete och banhoppning för mina C-elever. Tagga! :D

//Sabina



Harlem Shaken

2013



Folk undrar var videon är, den är inte uppe än men den kommer upp så fort den är färdigredigerad och sådär! ;)



Lämnat Skyrup för den här gången

2013



Sådär. Har nu landat hemma efter min första jobbvecka på AW. Det har varit väldigt roligt och lärorikt och jag vill tacka alla i Team AW för att ha välkomnat mig in i teamet med öppna armar. Well, unghästarna räknas inte. Tacka vet jag Ludde. Han var snäll. Något korkad, men väldigt snäll och söt. Han och jag blev buddies, vilket ändå är ganska chockerande med tanke på att han faktiskt bara är fem. Men det var väl det att han inte går i unghästhagen som gjorde att han inte var involverad i planerna på att få mig så invalid som bara möjligt. Än lever jag i alla fall, och jag vet inte om jag ska tacka Ludde eller kanske Madde för att jag tursamt nog hade lånat hennes stålhätteskor när unghästarna skulle verkas.
 
Under veckan har vi förutom en massa grymma träningar bland annat haft gymkana, femkamp, artistleken, bad i sjön och harlem shake, som ni redan har fått ta del av. Allt har som sagt varit superroligt, och det blev inte sämre av att eleverna varit hur gulliga och hjälpsamma som helst. Precis som Sabina skrev så förvånas och imponeras man av hur engagerade och duktiga de är både i stallet och på banan, och att se utvecklingen efter en vecka och framförallt hur eleverna själva märker hur de utvecklas är jättehärligt! Och självklart, att racea med fyrhjulingen i backen är också jättehärligt!
 
Nu känner jag dock att ögonlocken känns tunga och hjärnkapaciteten sjunker i oroväckande hög fart, och därför tänker jag nu önska er godnatt, så hörs vi någon annan dag. :)
 
// Lovisa
 
 


Bilder från v.29

2013



Bättre sent än aldrig, eller? ;)
 


Sista dagen

2013



Ungdomsledarna är ännu obesegrade i artistleken kan vi konstatera efter igår kväll, även om camp B tjejerna var värdiga motståndare. Mitt i Haga stod vi och vrålade allt från Hannah Montana till Gyllene Tider, fett kul hade vi!

Inte bara artistleken förgyllde kvällen. Tårta i mängder och en tur till sjön bidrog också till att stämningen var på topp! Därför känns det nu sorgligt att veckan närmar sig sitt slut. Veckan har bjudit på massa mysiga stunder och en mycket skratt. Nu räknar vi ner till pay and jumpen. Lycka till alla elever!

// Lovisa



Update à la Sophia

2013



Tja tja Sophia här!

Lägerveckan går mot sitt slut och just nu är vi på stranden med urgulliga camp C :)

Veckan har varit full av manfrisering, konstiga diskussioner och skratt! Idag hittade jag en elev ropandes från ett av våra päronträd, hon hade ingen vettig förklaring varför hon befann sig högst uppe i trädet, men hon kom sakta och säker ner under Maddes vakt. Tur att Madde finns och tur att man aldrig blir för gammal för trädklättring! Nästa gång sitter typ Mirjam och är fast högst upp, hehe :D

Idag badade vi med hästarna, vi fick sällskap av envisa hundägare som skulle bada sina hundar samtidigt som oss, men det gick bra ändå! På vägen tillbaka raceade upp för den otroligt långa backen, FETT KUL!!!!! Hälften av ledet hamnade efter, Hehehe allt gick bra ändå, lovar.

Ikväll är det artistleken på schemat och vi ledare ska äga skiten ur varenda elev! Så det så! :D

Jag och Lovisa konstaterade precis att jag fått en klockbränna..... Yeyy och nu är det dax för ett dopp! Woop woop!!!

Over and out :D



Johanna Klant Boklund

2013



Någon aktiv läsare önskade vid ett tillfälle att beskrivningar av vilka vi var skulle dyka upp. Vi tog ett gemensamt beslut och kom fram till att vi hellre beskriver varandra än oss själva - så här kommer JGB´s presentation...
 
Johanna Klant Boklund är i sammanhanget mer känd som Grant eller Granis, och för er läsare är hon troligtvis den mest bekanta, eftersom hon tillhör kategorin storbloggare på riktigt. Fast det är inte Klants berömda sida jag tänkte fokusera på, för det finns så mycket mer att berätta om tjejen som jag till en början trodde var världens mest torra hästbrud.
 
Exakt så kändes det när jag skickade mailet om AW Sporthorses för allra första gången; jag mailade en torr hästtjej vars ordförråd slutade vid trekombination trodde jag... om jag kunnat ha mer fel! Det visade sig att Grant (som senare kom att kallas Klant) är en av de få människor som verkligen kan konsten att bjuda på sig själv, och inte minst vara sig själv. Under vår korta tid som nära vänner har vi haft väldigt kul, inte minst när vi i vintras ramlade i en snödriva och sprattlade runt som handlingsförlamade ekorrar. 
 
Smeknamnet Klant har många betydelser; bland annat har hon badat i vattengraven, trillat på plan mark och - som jag just skrev - dragit omkull oss i en snödriva. Nog för att resten av Team AW har liknande meritlistor, men när man heter något så lämpligt som Grant, är Klant ett givet smeknamn. 
 
För att fortsätta på smeknamn så är ryktet sant; Flex (som numera lyssnar till väldigt många andra namn) är precis så välriden och artig som han utger sig för att vara i bloggen. Här under följer en lista på namn som Flex lyssnar till...
 
- Fläsk
- Flexfilé
- Flexibooi
- Flask
- Flexter 

//Loppan
Grant och jag som Björnligan (Y)
Ps. Johanna är Ove Sundberg. 
 
 


Missbildade Lovisa

2013



Lovisa jobbar sin första vecka och gör det med bravur! Team AW kan skatta sig lyckliga att ha henne med i gänget! Dock är jag osäker på ifall hästarna har samma åsikt som oss, de verkar ha en pakt i unghäst-hagen om vem som kan skicka hem henne mest invalid.

Det är väl ingen hemlighet att Liten väldigt artigt och extremt talade om för henne att "Ja, jag har överskottsenergi efter att ha vilat i tre månader sucker!" Och lämnade henne därmed med åtskilliga skrapsår och en kanske något sårad stolthet. Igår tänkte Liten följa upp detta initiativ genom att snällt trampa lite på hennes häl så att blodet droppade väldigt karismatiskt ner på hennes strumpor.

När vi sedan drog oss in till stallet med vår kända utmaning tillsammans med hovslagaren så hade Ibiza och Chamonix inte tänkt lämna walk over till den nyuppfunna leken. Efter att Chamonix försökte förinta hovslagaren övergick hon till Lovisa genom att bokstavligt talat hoppa efter henne med blottade tänder och hugga henne i magen. Ibiza som nu hade haft möjlighet att spana in sin motståndare körde en annan men långt mer effektiv taktik. Hon stod snällt på tre ben, spanade in Lovisas fötter och hoppade med noggrann prestige för att så småningom landa ovanpå dem. Detta hände inte en gång utan gång på gång på gång.. Jag stod tillslut dubbelvikt av skratt med tanke på att jag stod och höll båda hästarna på andra sidan och inte tillägnades så mycket som en blick av någon av dem.

Idag var mitt förslag att linda in henne i bomull. Vi kan ju bara hoppas att hennes mamma inte läser denna blogg, får vi vill ju ha tillbaka henne nästa sommar, we need her! Iaf så att hästarna får en fritidssysselsättning och vi andra slipper bli måltavlor!

//Sabina



Solen är tillbaka i Skyrup!!!

2013





Ledigheten är obefintlig

2013



Min och Maddes (x2) lediga kväll spårade snabbt ur. Efter en snabb vända i Hässleholm kom vi tillbaka till gården där helvetet bröt lös. Rodeoshow från marken, vi ungdomsledare mer eller mindre flög åt sidan för att undvika hovar. Nästa rond gick ut på att försöka tämja unghästarna vid skoning, fölet aka Chamonix körde break dance i stallgången och försökte även med list förinta hovslagaren genom att lägga sig på honom. Om det var ett vinnande koncept eller inte lämnar jag åt fantasin!

Helt utslagna sitter vi nu på trädäcket och ventilerar allt mellan himmel och jord. Imorgon ska hjälmkontroll genomgås, och min hjälm står i fokus.

Dagens lärdom; longering!

Sov så gott allihopa!

//Sabina



At the moment

2013





Hoppträningar i Skyrup

2013



Jag blir lika förvånad varje gång. Camp B hade banhoppning imorse och Camp C drillas förtillfället genom en fem och en halva med Madde. Alla ryttare är såå duktiga och hästarna är så fina så att jag dör. Ryttarna har liksom.. De har koll. De har stenkoll helt enkelt. Både på ridning, hoppning, hantering och på varandra. Blir lika förvånad, fascinerad och glad varje gång. Så många duktiga ekipage som finns, och de spenderar en vecka i Skyrup för att bli ännu bättre och ha ännu bättre koll på lördagens pay and jump! We like!

Therese och fina Oakman i en 5,5:a på bild nedanför.

//Sabina



Den klassiska grillkvällen har kommit

2013



Jaha. Första dagen det är mulet är såklart samma dag som schemat säger grillkväll på stranden. Ödets ironi, eller vad säger man? Eleverna verkar peppade ändå och gänget från camp B är på väg ner nu. Senare ska resten av eleverna ner med grillmaster Sophia, men jag hänger med Mattias och camp B på terrängbanan då. Det låter också helt okej - vem säger nej till att titta på ett gäng fina hästar som glatt skuttar runt på terränghinder? Livet i Skyrup är i alla fall toppen. Trots dåligt väder.

// Lovisa

Bilden visar Daisy, som inatt tog sig friheten att ockupera halva min säng. Och ja, för en gångs skull så kunde hon ligga stilla.



Bildbomb

2013





Jag kan köra fyrhjuling!

2013



Godmorgon! Snart är det frukost och jag ser fram emot att äta scones idag eftersom att kocken var ledig igår. Som Madde sa så är mat verkligen något man ser fram emot här i Skyrup!

Igår stod det då uteritt på schemat och jag och en tredjedel av camp C red bort till sandtaget och galopperade lite. Det var fett kul, tyckte både hästar och ryttare!

Efter uteritterna och den därefter efterlängtade maten blev det teoripass i form av filmtittning för camp C och hästens hållbarhet för camp B. Strax därefter red jag Liten, och ja, det stämmer att jag flög av honom så det rök om det i förrgår och nu går om kring med några snygga blåmärken här och var, inte minst i ansiktet. Igår var han dock en liten ängel och man kan inte annat än att tycka att han är sååå söt!

Kvällen sen var jätterolig för såväl elever som ledare, som Madde och Sabina redan har skrivit. Dessutom lärde Sabina mig att köra fyrhjuling så nu är jag stolt som en tupp över att klara av det också! Tack och hej, leverpastej

// Lovisa



Tycker du som jag så rider vi

2013



Ritten till Guldkusten var lång och varm. Alla hästarna gick i vattnet, till och med de som aldrig hade badat förut. Samma sak gäller för mina stålhättor - båda stålhättorna gick i vattnet även fast de aldrig gjort det tidigare. Mysigt på hemvägen blev det med flera kilometers promenad i två vattenfyllda skor. Ledigheten imorgon ska spenderas till att putsa ridskor!

Från att gå från Ponyscarface till KepsMadde och nu till Len är en häftig vändning. Typ "that escalated quickly". Fick även en fin kommentar om att jag dansar gangnam style fint idag! Made my day.

Som ungdomsledare vill vi göra varje ridlägervecka oförglömligt och helt galet roligt. Förra veckan var det filminspelning. Denna vecka blev det Harlem Shake! Videon kommer när allt är ihopklippt och uppladdat.Det kommer troligtvis gå lika fort som hovis fixar hästarna.

 
 


Kvällens frågor

2013



Kan Daisy ligga still?
Syns det att rida med blöja?
Slemmar Sophia?

..To be continued..



Kvällen är gammal (ung)

2013



Partyt är ett faktum i restaurangen. Aviici spelas på högsta volym och hästarna hoppar högt (möjligtvis förvånat) ute i stallet. Med Madde och Lovisa i spetsen drog partytåget ut på turné på gården.

Efter en dag på stranden, vettiga teorilektioner och en avslutande artistlek börjar kvällen lida mot sitt slut. Måste säga att jag var besviken på mig själv, artistleken har jag lagt av mig på. När våra tidigare stjärnnamn såsom Di Leva och arvingarna kom upp stod jag mer som ett frågetecken. Men efter lite nödlösningar (såsom rosa på engelska..) tog jag ändå mitt elevlag till seger! Dock tveksamt om det faktiskt var min förtjänst där..

Daisy gillar läget, som alltid. Hon har dock börjat äta skor.. Helst när elevernas eller ledarnas fötter fortfarande är inuti den. Så jag tänker hålla hårt och räkna in alla mina skor denna vecka!

Kontentan av detta? Borde gå och se till att eleverna går och lägger sig.. God natt världen!

//Sabina

(Att försöka ladda upp bilder är tydligen omöjligt i Skyrup där 3G nätet är obefintligt.. Så ni får nöja er med tråkinläggen med bara text tills jag lyckas få upp en bildbomb!)



The typical gruppbild à la team AW

2013



 
Personligen så hatar jag gruppbilder, det är lite för mycket klassfoto över det hela. Men min fina dyssefamilj från skyrup kan jag inte få nog av - vare sig det gäller gruppbilder eller ej ♥


Dagens vinstlott!

2013



Med risk för att förvirra er ännu mer kära bloggläsare, så är det nu nästa ungdomsledares tur att göra entré i den stora bloggvärlden, för första gången någonsin faktiskt! Något konstig känsla, efter att hela sommaren antingen bott ihop med kollegor eller haft lägerelever som tillhör bloggmaffian deluxe! Namn som säkert inte missats i denna hightec värld som vi lever i! Måste erkänna att man är lite nerös för att leva upp till dessa namn, men vad sjutton! Nu entrar vi bloggvärlden!

Livet i Skyrup? Lugnet självt idag. Camp C är ute på hovdala med Madde, Lovisa och Sophia i den tropiska värmen. Tycker nästan synd om både elever och hästar i denna värmebölja.. Min tidiga anländning i Skyrup visade sig vara en riktig vinstlott. Spenderar eftermiddagen med Camp B vid sjön med solning och bad. Har själv för första gången tagit ett dopp i den sunkiga sjön, och måste säga att det var förvånansvärt skönt och jag njöt varje sekund! Förtillfället ligger jag och Wilma och solar medan resterande beslöt sig att stanna i vattnet en stund till. Vi är båda lika fascinerade av att sola 2 minuter efter att vi lagt oss och frågar var och varannan sekund ifall vi har blivit solbrända nu?

Kanske inte blev en storstilad entré i den stora bloggvärlden, men en start iaf! Godkänd? Det är väl upp till resten av världen att bedöma?

//Sabina

(Kan tillägga att jag hade en fett mysig bild på sjön som vägrade laddas upp, så bloggdebuten började ju lite halvt..)



Ålder är bara en siffra

2013



Trodde det var barnen som fått tag i en whiteboardpenna men det visade sig att vår fantastiska chef Anna hade varit framme med pennan och demonstrerat hur en flicka äter en elefant under X antal år. Mål och motivation.



Kvällsrubrik

2013



Mycket har hänt på så kort tid.
- Hästar har förväxlats med andra hästar
- Jag fick igång fyrhjulingen på första försöket
- Det ska bakas tårtor senare i veckan
- Hovis har uppdaterat några av gårdens hovar
- Fyrhjulingen har strejkat och jag blev tvungen att ringa efter hjälp
- Eftersom Lovisa har ett snyggt sår på hakan istället för att jag har det har jag fått ett nytt smeknamn av Hanna: KepsMadde
- Insekterna har invaderat ledarstugan som troligtvis är bebodd av den mest noggranna ledartrion under sommaren
- Tinnie Top slog Lilla Liv på gymkhana! Även älgen kan springa fort…

Om 40 minuter är dygnet över och onsdagen väntar med spännande aktiviteter som hästbad och filmkväll.



Livet i Skyrup, part one

2013



 


Life is easy if you wear a smile, just be yourself dont ever change your style

2013



"Min" häst har gjort Lovisa till den nya scarfacetjejen. Jag tvivlar på att det var hans avsikt, men han tycker säkert att hon är lika söt blågul som brunbränd. Jag ber om ursäkt å Litens vägnar, fast det har han säkert gjort flera gånger själv också. Han är en artig pojke, och nu kallar movie maker igen. Jag håller nämligen på att förbreda kvällens biopermiär, "Livet i Skyrup."
 
 
Premiär här ikväll, och alla AW-elever har givetvis blivit sponsrade med premiärbiljetter för att ni är just ni. Längtar redan lite efter gården, trots att jag bara varit borta ett par dagar. Ses sen, när reailtyserien är färdig..
 
//Loppan
 


Älskade tacokväll

2013



Livet i Skyrup är toppen! Tacokväll pågår och därefter blir det femkamp. Jag och Sophia har förberett och det kommer bli så kul! Även denna dagen har bjudit på stekande sol och glada elever. Här är några bilder som ni kan få ta del av så hörs vi sen! / Lovisa



This is who we are

2013



Såå, vilka är vi bakom bloggkulisserna? Johanna Klant, Loppan, Mirre som hatar Firre, Norea vars fader jobbar på Nordea och Scarface-Madde? Det där var bara några få utvalda ur teamet, men namnen gör er garranterat nyfikna. Dock tänker jag överlåta de djupgående beskrivningarna till var och en, och med det sagt borde jag ta tag i mig själv...

Det är Loppan som har ordet, och för att inleda storslaget tänkte jag beskriva mitt ohyra-inspirerade smeknamn. Take a chillpill, ingen behöver ringa anticimex när jag kommer, truth is att jag troligtvis är den ledare som duschar flest gånger per sommar eftersom jag relativt ofta kommer upp i den brutala siffran 2 varje dag. Mitt smeknamn kommer från allas vår favoritchef, som för något år sen påbörjade förvandlingen...
 
Evelina - Evelopp - Lopptopphopp - Loppan. Och kanske är just Loppan ett passande smeknamn. Jag är onekligen minst (kortast) i gänget, jag lider oanat ofta av överskottsenergi som får mig att hoppa runt, och nog för att jag brukar försöka uppföra mig, men lite irriterande är jag säkert. 
 
Min ålder är mycket oklar. Jag kan både åka på barnbiljett och besöka Systembolaget utan att någon misstänker brott. Mer än så säger jag inte; jag låter den kryptiska meningen tala för sig själv. 
 
Att presentera sig själv i några väl valda ord har aldrig varit min grej. Är kort ett ord som bör finnas med? Är lockig intetsägande eller avgörande för framtiden? Borde jag ta med att jag gillar hästar, eller är domen redan lagd om jag nämner de fyrbenta springarna? Hur som helst hänvisar jag folk som fortfarande orkar bry sig till facebook - fast ni får hitta den på egen hand, allt annat vore osportsligt. 
 
Oh yes thats me... 
 


Space Unicorn

2013



Allas älskade ponny - Space Unicorn. Hästen är döpt av det visa fåret Evelina, som tog insperation av den grymma låten som ni hittar nedan ;)
 
På bilden från vänster: Mirrefirre - Space Unicorn - Madepowniescarface


Vi rullar fram

2013



Två dagar har redan passerat för de tuffa v30 tjejerna och imorgon bjuds det på gymkhana (eller som Lovisas mobil vill skriva gymkhanana). Bilden ger er en ledtråd till vilka två hästar som ska ställa upp imorgon. Vem av er är snabbast med att gissa rätt hästar?
 
Längtar redan till tacosen som bjuds på nästa kväll. Mat är något man längtar till i Skyrup, precis som sömn och duschtid på kvällen. Att gå och lägga sig med pannkakor i magen, nytvättat hår som doftar som en blomäng och John Blunds sömnsand i ögonen är helt underbart. Hör och häpna idag blev det pannkakor över för att soppan smakade helt fantastiskt - och då menar jag vad jag skriver för vem väljer bort pannkakor för en mindra bra soppa?
 
Just nu diskuterar vi hur manade tjejerna är till att rycka hästarnas manar och hur dåligt internet är för tillfället. Jag som i vanliga fall sover vid 22.00 intalar mig själv att tänka på refrängen och avslutar med att berätta vem författaren är till detta inlägg. Jo, ingen mindre än självaste Madde Ponyscarface!
 
God natt, dröm om söta fluffiga enhörningar...
Foto Tiffani Segerbrand | Space Unicorn och jag soaring through the stars
 
 


Gymkhana och glass

2013



Gokväll kära läsare! Nu tar jag mig friheten att skriva ett litet inlägg här om läget i Skyrup. För tillfället ligger vi i våra sängar i stugan och Sophia försöker förklara gymkana-grenarna för Madde, vilket nu faktiskt går framåt, sakta men säkert. Imorgon är det nämligen Jump Camp B's tur att rida med potatis på sked, och camp C ska få köra femkamp, Woho!
 
Idag har solen gassat och tränar-Madde glassat (?) som bara den. För att förtydliga så har Madde hållit i en massa grymma träningar för camp C samtidigt som vi regelbundet försett henne med glass för att svalka sig lite i den stekande solen. Toppendeal!
 
Nu undrar ni kanske vem jag är som helt plötsligt poppar upp på bloggen. Lovisa heter jag och jag  har precis börjat jobba här. Tidigare har jag varit här som elev, och man kan väl inte säga mycket mer än att jag tycker att AW är ett toppenställe! Men vet ni vad, nu ska jag inte tråka ut er längre med detta extremt osammanhängande inlägg, godnatt!


Where the sky is the limit

2013



Att vara aktiv på två bloggar kräver sin bloggare, som en hästhandlare skulle säga om den oridna hästen. Jag har provat det här med att vara dubbelbloggare en gång förut, och trots att bloggen blomstrade i månader dog intresset till slut ut och vårt mästerverk gick i graven med vår ambition att nå toppen.
 
Nu kör jag dock igen. Jag, tillsammans med resten av teamet som jag klassar som familj. På en yta som uppnår de svinlande måttet av 2 kvadratmeter har vi tryckt ihop oss, och därifrån produceras inläggen som kommer att få bloggvärlden att trilla baklänges av... trängsel?
 
I skrivande stund befinner jag mig 15 mil från gården som binder oss samman. Jag sitter närmare bestämt i min lilla blå bil påväg mot Jönköping, där jag ska spendera kommande vecka på att shoppa hästprylar och åka ring bakom båt. Sen bär det av mot Skyrup igen - where the sky is the limit.
 
 
 


Tack och hej leverpastej

2013



Trots att jag egentligen har lämnat skyrup och AW sporthorses så kan jag inte låta bli att kika in här, separationsångesten är enorm! Min (kanske väldigt genomskinliga) ursäkt för att få blogga lite är att jag faktiskt borde säga hejdå - och tacka v.29 för en fantastisk vecka! Eftersom detta var min första ''riktiga'' jobbvecka så har jag inte jättemycket att relatera till, dock så vågar jag ändå påstå att denna vecka ingår i den kategorin där de bästa veckorna hamnar, - det har vart mycket lärorik, rolig och trevlig sådan.
 
Efter en vecka i stugkollektiv tillsammans med Grant, Blomqvist, Sissa & Fanny så känns familjens 4:a en aningens stor och min vanligtvis lite för smala 90-säng är helt plötsligt enorm. Suget efter nutellamackor, godiskrig, bloggstolsbråk, skeva sängar och drivor med kläder är större än någonsin. Men nu är det bara två veckor kvar, sen är jag på't igen. Tack och hej leverpastej, vi hörs om två veckor ;)
 
/ Allas älskade Mirre (som ej äter firre)
 
 
 


Du måste flytta på dig

2013



Bloggstugan kokar - det är inlägg på G och uttrycken flödar i det något trånga utrymmet. Attans bananer, tusan hakar och fy hundan är bara några av de fraser som i skrivande stund går som löpeld från mun till mun. Det är med andra ord en alldeles vanlig kväll här i Skyrup - och snart är det dags att avsluta den framför en fantastiskt spännande barnfilm. 
 
Det är Evelina (i sammanhanget mer känd som Loppan) som har ordet. Vanligtvis bloggar jag på en relativt ointelligent nördblogg, som i officiella sammanhang skulle klassas som den typiska hästbloggen. Det enda som saknas är de oerhört oinressanta "dagens ridpass" som i mina ögon är straffbart tråkiga och borde avskaffas från cyberspace.
 
Mitt första inlägg (som medför oklanderliga stressmoment och prestationsångest - för er som eventuellt inte kan leva er in i känslan av att ge ett första intryck) är slutligen skrivet. Fjärilarna i magen är sedan länge avlidna, men ni kan ju för skojs skull få veta att jag faktiskt var en smula nervös när jag tidigare idag fick veta att min tid att göra entré var kommen... 
 
Och eh ja, jag rider i en galoppsadel, i jockeyläder, på en galopp-ponny. Thats right. 
 


Mirre intar bloggstolen

2013



Efter närmare sex dygn i skyrup så är det slutligen dags för högtidligaste stunden på hela veckan - min alldeles egna premiär i den mycket omtalade bloggstolen. Den har under veckan gästats av kända bloggare som t.ex Johanna Grant och Evelina Blomqvist, men nu är det som sagt min tur! Under veckan så har jag lärt mig allt man bör kunna som bloggare, samt en hel del kring hur man ska bemöta en ilsken bloggare - vilket jag antagligen kommer att ha mycket nytta av i framtiden.
 
Bromsbetten svider, stugan svettas och laddarna ligger huller om buller i hela våra fantastiska bloggstuga. Johanna dunkar space unicorn musik över hela anläggningen och det börjar bli dags för pizza. Med detta sagt ska jag försöka ladda upp en bild och undrar ifall det är nu alla svordomar dyker upp (för det brukar dom göra innan den som sitter i bloggstolen smäller ihop datorn och lämnar stugan). Herrå! / Mirre-firre
 
Jag och bloggarnas blogghäst - Fläsk!


Livet i Skyrup

2013



Efter flera dagars funderande på vad som ska stå i detta inledande inlägget så har vi kommit fram till att det är ingen idé att fundera mer. Vi vet ändå inte vad vi ska skriva. I stället blir detta första inlägg ett inlägg som handlar om det första inlägget och vad som skulle stå i det helt enkelt. Svårare än så blev det inte, även om det blev lite tjatigt. Nu är första inlägget klart och med det sagt hälsar jag er välkomna till bloggen - Livet i Skyrup - som kommer att bedrivas av ett par ungdomsledade på AW Sporthorses i Skyrup, Skåne!

/ Johanna Klant