Uppdatering av yrkeslistan 2014

2014



Här kommer den utlovade uppdateringen av de yrken vi ungdomsledare är kapabla att utöva efter en sommar i Skyrup.
För att komma till inlägget med de ursprungliga yrkena klicka här!
 
 
-Bärplockare är något som vissa av oss kan relatera till på olika sätt. Antingen genom det bokstavliga (att gå och plocka vinbär, mums) eller det mindre bokstavliga.
-Bonde, då vi nu har påbörjat upplärningen how to drive a tractor. Första steget är att alla har lärt sig att det finns en växelspak med djur på (ej riktiga djur som vissa trodde). Innebörden av "snigelfart" fick en helt ny betydelse.
-Bamhärtare. Stackars små underlater som är dödssjuka ska inte behöva vänta på att veterinären kommer och tar slut på lidandet.
-Djurskötare (exlusive hästar). Ja, för närvarande har vi följande djur på gården: katter, marsvin, hundar, underlater, fiskar + alla vilda djur.
-Konditor. Även fast det inte är vi som bakar tårtorna varje vecka så bjuder vi på tårtor varje vecka.
-Födelsedagsfixare. Hipp hipp hurra!
-Väderflickor. Idag blir det åska, ni springer och räddar ingen när jag säger till. 1, 2, 3...
-Blomsterflickor. När sötaste Erik bestämmer sig för att charma oss ledare plockar han blommor dela ut till alla oss ledare i hopp om att vi ska sätta dem i håret. Ibland är livet orättvist och en viss Elsa blir utan blomma...
-Filmkritiker. En ny trend för denna sommar är att besöka Hässleholms bio varje lördagkväll. Vi blir lika häpnade över det billiga priset varje gång, vilket gör killarna i lucka glada. Kan ni tänka er att man får popcorn, läsk + biobiljett för priset av 1 biobiljett i Stockholm? Kan meddela att senaste filmen saknade handling och är inte en vi ser två gånger.
-Specilakostexperter. Varje vecka har vi gluten, laktos, veg och div allergier som vi måste ta hänsyn till. Efter en sommar vet vi precis vad de kan och inte kan äta.
-Godisförsäljare. Precis som tanten på Hogwartsexpressen kommer vi varje morgon rullandes med godisvagnen genom sovsalen och drar till oss folks blickar och plånböcker.
-Grodviskare. Vår egna VQ är nog ensam om att kunna skriva upp detta på sitt CV. Hon har den magiska förmågan att locka till sig grodor från när och fjärran. När vi börjar se de kvackande djuren förstår vi att VQ är på väg. Vågar någon elev utmana henne att pussa en groda i hopp om att den ska förvandlas till en prins? Ni har chansen nästa vecka.
-Måltavla. Förra året lade jag upp en bild på hur vi ungdomsledare vattnade elverna. I år har de hämnats och gav Madde en härlig dusch och spolade bort hennes mobil i 12 h. Även Lina och My har blvit attackerade efter en välförtjänt powernap.
-Telefonväxel. Om det inte är samtal från föräldrar så är det samtal från kommande högskola. Oftast är samtalen nödvändliga och då spelar det ingen roll hur mycket klockan är på dygnet. Däremot om samtalet är onödigt lägger vi på lika fort som Sabina stukade sina fötter.
-Leverantör. "Ett paket till Örjans räliga travare".
-Hästförsäljare. "Sjögrens hästar" har hamnat helt rätt tack vare oss.
 
Fortsättning följer...
 
//Mads








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?