"Hur ser en arbetsdag ut på AW?"

2013



Frågan om vad vi ungdomsledare gör när vi jobbar på AW dyker upp lite titt som tätt och svaret blir ett lättsamt med förvånandsvärt sant "allt mellan himmel och jord".
 
Vad vi egentligen har för arbetsuppgifter varierar från dag till dag. Jag har försökt komma på alla olika yrken som vi i framtiden skulle kunna arbeta inom efter en sommar i Skyrup. Som sagt är vi väldigt mångsidiga. Om du söker arbetskraft inom någon av dessa yrken - tveka inte att ringa!
 
- Hästskötare. Den mest självklara av dem alla. Vi bor, lever och hör hästarna 24-7 när vi spenderar våra veckor på gården.
- Ungdomsledare. Den näst självklara då vi titulerar oss som ungdomssledare.
 
- Barnvakt. Trollunge 1 och 2 har lyxen att aldrig behöva tröttna på sin barnvakt då den byts ut från vecka till vecka.
- Trädgårdsarbetare. Vi vattnar inte bara hästarna och eleverna utan även alla palmer som står (för det mesta) på ridbanan.
- Insektsutrotare. Något som våra elever är väldigt oduktiga på. Att lämna dörren öppen med lampan tänd under kvällen kan bara ha ett resultat och det är insektsdisco på hög nivå i stugan. Tänk till nästa gång du tänker lämna stugan...
- Diktator. Vi skulle lätt kunna bli Nordkoreas kommande regent. Skämt åsido vi har förmågan att delegera ut vem som plockar upp hästskiten på stallplan, ridbanan eller i stallet. Om man kan det + se till så att några jämnar ut gödselstacken kan man lätt styra ett helt land, med ena ögat på ponny SM  och ena handen klappandes på en av gårdens alla djur.
- Diskplockare. Om träd växte på träd (?) och oljeresurserna vore oändliga skulle detta yrke inte behöva finnas med på listan men vi vill vara miljövänliga och använder oss utav hederliga riktiga tallrikar, bestik och glas.
- Servitris. Miss AW kan inte jobba varje helg som servitris på fantastiska Måleböke utan då och då hoppar vi in och välkomnar gästerna med våra bredaste och vänligaste leenden och serverar på guldfat de bästa pizzorna.
- Kontorsråtta. Knapp-knapperi-knapp-klick låter det när vi hänger på kontoret.
- Logistikledare. Lista efter lista, sadelbyten som inte får krocka, hovis och hästar som ska passa alla efter deras önskemål.
- DJ. Mot slutet av veckan när alla börjar bli varma i kläderna pumpas volymen upp och alla dansar loss i Björka. Musiken styrs de första 3 låtarna av oss, resten som spelas under kvällen bestämms av deltagarna.
- Reseguide. Välkomsttalet påminner om en informationskväll när man anlänt till ett nytt hotell. Rundturen till Roynes gård är som en tripp utanför hotellområdet och uteritten är som en safari där vi kan utlova synen av häst, fågel, gris, två söta barn, en och en annan vattenpöl samt en fantastisk storskog i klass med Narnia.
- Programledare. Vi kör faktiskt Sista Minuten från Doobidoo varje vecka, eller varje dag om man går v30.
 
- Sjukvårdare. Astmaanfall, brutna ben och insektsbett är något vi kirrar! Vid astma: ta medicin, räta på dig, andas frisk luft. Vid brutna ben: använd mobilen så kommer både brandbilen och ambulansen. Vid insektsbett: hästliniment for the win! Kylande liniment är bäst och det ger en svalkande känsla direkt, svullnaden går ner redan samma dag och bettet är borta inom 2 dagar.
- Fotograf. Alla gillar att fotografera med varandras kameror men vad deltagarna gillar allra mest är att bli fotade med sin egna kamera!
 
- Fyrhjulingsförare. Vet inte om det finns som yrke men OM det gör det kan ni ringa mig!
- Taxichaufför. 18+ och om man har körkort finns det många ärenden att utföra med gårdens RR till bil. Tex jakt på den försvunna tryffelsalamin, hämtning av lanspelande barn eller införskaffning av häftklammer i rätt storlek.
- Hundvakt/jakt. Det är inte bara sällsynta salamisar som försvinner utan även levande kantareller.
 
- Städare. Alla ytor utom vår egna stuga får sig en sväng av vår städning, tex stallgången eller gräsmattan utanför kiosken.
- PT. Som uppvärming kan du jaga rätt på Hamilton som nyss kom lös därefter fyller du på vatten till spiltstallet (tänk på att alla hästar vill ha vatten). Fler styrkeövningar behöver vi ryttare och därför ska du platta till gödselstacken, kasta ner höbalar och bära dem med benen inte ryggen till stallgången. Löprunda till sjön, simma tills det börjar regna för att sedan tävla om att komma först in i duschen. Avsluta med att mocka hagen, promenaden tar bort mjölksyran som uppkommit under träningspasset. Stretching görs när du byter om.
- Badvakt. "Inte knuffas, dyka eller använda våld på bryggan!" "Rid inte på stranden!!!!!!".
- Sist men inte minst: bloggare!
 
Och ja vi vattnar barnen:
 
// PownieScarFace
 



Loppan

Bästa bilden när någon får vatten i huvuvet, hahaahah!

Svar: haha det är Sophia som häller :D
Livet i Skyrup


fanny

hahahaha ska länka detta blogginlägg i mitt cv, fantastiskt!

Svar: hahahahhahahah!
Livet i Skyrup







 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?